LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora > Fedora - Installation
User Name
Password
Fedora - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Fedora.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-04-2013, 07:51 AM   #1
janSenior
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
creating a live cd does not work properly


Hello

I was trying out to build a livecd for fedora (so far tries have been
Fed 17 and Fed 19), according to the scheme
Fedora 17 LiveCD-Creator Thumbdrive Step-by-step

The reason for doing so is that I want to add some home made programs
and show them to others without requiring them to install all kinds of
things

The process runs, however, booting the newly created livecd (either
as file using qemu, or through a usb stick) is not successful:
booting will start, and after selecting Fedora to run screen
will be (and remain) black

any suggestion is welcome
best
janSenior
 
Old 10-05-2013, 06:12 AM   #2
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,716

Rep: Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635
Are you creating a usb drive image or an iso image? .. I've never had any issues creating iso's, here's the relevant line from a script I use:

Code:
setarch ${arch} livecd-creator --config=${kickstart} --cache=/var/cache/live --fslabel=${label}-$(date +%Y%m%d)
When I create images they're built from scratch via kickstart, not based on an existing system .. not that that's an issue, just a difference in process.
 
Old 10-06-2013, 06:04 AM   #3
janSenior
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks,

In the meantime I have been busy creating a livecd, using predefined (and slightly modified) kickstart files
Fedora appears, that is the good news. The bad news is that my locally generated package that I included
in the modifies kickstart (and for which I have create a local repo) does appear on the list of installed
packages (when running the livecd on qemu), but the program, the package is supposed to install
cannot be found.

Anyway, we making progress
Thanks for the answer

best
jan
 
Old 10-06-2013, 07:01 AM   #4
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,716

Rep: Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635
Try 'rpm -ql <package_name>' when the livecd is running or 'rpm -qlp /path/to/package.rpm' on your build system/
 
Old 10-06-2013, 02:13 PM   #5
janSenior
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yes, thanks
It turns out that the rpm I created does not contain files, so I'll have to study rpm

Anyway, thansk for the hint
best
jan
 
Old 10-06-2013, 03:59 PM   #6
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,716

Rep: Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635
Let me know if you need a hand, it's a regular part of my job
 
Old 10-07-2013, 08:00 AM   #7
janSenior
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks. I just made a mistake in the "files" section of the rpm spec. Just a little reading helped

I am now in a position that I have created a livecd with my application as part of it using the predefined kick starts.
It runs on qemu-kvm, and it runs from an usb stick. All I have to do now is adapt the livecd a little (e.g. removing the screens
for choosing between logging in and installing the software on a hard disk).

Thanks
best
jan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R.A.T. 7 Mouse - Doesn't work properly at first, but restarting X makes it work spudgunner Linux - Hardware 3 01-13-2012 10:48 PM
Creating the ultimate Grub2 setup: Windows installer + Live, Linux installer + live + todda7 Linux - General 47 08-05-2010 11:22 AM
not able to use live cd properly shobhitsharda Linux From Scratch 17 06-03-2009 09:22 AM
DNS lookup doesn't work, ping, firefox will not work properly lovemov Linux - Networking 2 04-23-2009 02:30 PM
Problem with properly creating a tar archive FransE Linux - Software 5 02-28-2004 03:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration