LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-04-2005, 10:55 AM   #1
lmanwarren
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Norwich NY
Distribution: Fedora 3
Posts: 118

Rep: Reputation: 15
Where is my sound


I have installed fedora and reinstalled and for most part sound works fine.Now on this install I can't get sound working.It list my soundcard like always.I run alsamixer and raise volume levels.I have opened volume control and unmuted all but still no sound.When I run soundcard detection I get nothing for sound.What else can I check to get it working.Now if i was to uninstall and do a fresh install bet it works lol.
 
Old 04-04-2005, 11:48 AM   #2
linmix
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Spain
Distribution: FC5
Posts: 1,993
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 46
Are you sure your speakers are connected and turned on (it happened to me!)
 
Old 04-04-2005, 12:27 PM   #3
lmanwarren
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Norwich NY
Distribution: Fedora 3
Posts: 118

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yes they are but I had installed the newest kernel well rolled it back to the one that came with fedora and sound works fine now.
 
Old 04-04-2005, 05:45 PM   #4
linkux
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Sunrise, MN
Distribution: Planet CCRMA FC3
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
If you want a good high-performance low-latency sound-optimized kernel, try the Planet CCRMA kernel .

I had nighmarish sound issues after installing FC3. The sound worked in Gnome but not KDE. I figured out that KDE forgot to put a "wav" fader control in Kmix, so I had to run alsamixer from the command line
Code:
alsamixer
in order to get volume.
 
Old 04-04-2005, 11:10 PM   #5
lmanwarren
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Norwich NY
Distribution: Fedora 3
Posts: 118

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks, I installed 2.6.11-0.3.rdt.rhfc3.ccrmasmp.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 01:37 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 02:02 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 12:57 PM
Can I load both oss (kernel sound drivers) and alsa in 2 sound cared system? cmisip Linux - General 0 04-12-2003 02:27 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 04:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration