LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-03-2004, 06:58 AM   #1
tonydavo
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Tasmania Australia
Distribution: Ubuntu Dapper x86_64 Fedora 5 x86_64
Posts: 52

Rep: Reputation: 16
Where does FC3 put usb? Not under /dev


Hello all
I have my ext USB modem working fine under Mandrake 10. Shows up as /dev/usb/ACM/0, sym link to modem, no worries. (thanks to Maddog in the Mdk distro forum)

BUT! when i try to carry out the same proc in FC3 I find that there is no mention of usb at all under /dev. There is a choice of /dev/input/ttyACM0 in Network Config but no mention of ACM0 in /dev/input itself?
If i choose /dev/input/ACM0 I get an error code 2 ( cannot use 2 mutually exlusive options)?
Somebody tell me what is going on please before I cut my wrists

 
Old 12-03-2004, 10:14 AM   #2
sigsegv
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Third rock from the Sun
Distribution: NetBSD-2, FreeBSD-5.4, OpenBSD-3.[67], RHEL[34], OSX 10.4.1
Posts: 1,197

Rep: Reputation: 47
Code:
[~]$ ls /dev/usb/
auer0   dabusb0   dc2xx1   hiddev10  lp11      mdc80012   scanner12  ttyUSB13
auer1   dabusb1   dc2xx10  hiddev11  lp12      mdc80013   scanner13  ttyUSB14
...
This is from FC2. Are you sure you've got the USB modules loaded?
 
Old 12-04-2004, 04:58 AM   #3
tonydavo
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Tasmania Australia
Distribution: Ubuntu Dapper x86_64 Fedora 5 x86_64
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Thanks
I used usbview & got a result which appears to recognise my modem & mouse 9both generic) but has no mention of my scanner.
Also usb is under /proc/bus/usb & devices are 001 & 002 in folders of the same name. Both are empty & appear to be just place holders.
I've tried using a sym link but everything I do comes up with the same error code.
I can't use your suggestion because the /dev/usb is not there? How do I know if my usb modules are loaded??

I'm lost
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Put in new motherboard...now FC3 lock/freezes up Randomly brobzilla Linux - Hardware 1 03-11-2005 02:23 PM
how to use an IDE disk after put to sleep with hdparm -Y /dev/hdb qwijibow Linux - Hardware 0 08-24-2004 01:45 PM
Sandisk USB card Reader not linking /dev/sg0 to /dev/sda acidraven Linux - Hardware 1 06-19-2004 03:56 PM
HP Deskjet (USB) & CUPS & Slackware 9.1: Unable to open USB device "usb:/dev/usb/lp0&qu arnostienen Slackware 2 01-29-2004 03:22 PM
USB Compact flash card reader hotplug creates /dev/sda but no /dev/sda1 -Mandrake 9.1 bibinono Linux - Hardware 2 08-11-2003 09:37 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 08:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration