LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2004, 03:31 PM   #1
magicvash
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Chicago
Distribution: Mandrake 9.1 (x86)
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
Using a Logitech MX700 mouse with FC1


I've got a Logitech MX700 mouse, and it has 8 buttons. When I was using Mandrake, 7 of these buttons would be detected, providing I added the following line in XF86Config

Option "Buttons" "7"

then I restart X11 and launch "xev" on a term window, and 7 buttons work (the 8th button, the app switcher isn't recognized even with changing the above line to reflect 8 buttons--must be a driver thing)


HOWEVER, In Fedora, even if I make the above change, xev will only recognize 5 of my buttons--the left,right,scroll and the scroll_up/arrow_up and scroll_down/arrow_down button. The two buttons on the left hand side aren't detected in xev.

If anyone has any success with this, please let me know!
 
Old 03-01-2004, 06:44 PM   #2
membrax
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: 50'48''N - 4'21''E
Distribution: SuSE7.1 - SuSE8.1 - SuSE8.2 - RH6.2 - RH7.1 - RH7.3 - RH8.0 - RH9.0 - Fedora Core 1
Posts: 281

Rep: Reputation: 30
Got the same mouse and using FC1 as well.
Same issue here pal ...
 
Old 03-01-2004, 10:44 PM   #3
magicvash
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Chicago
Distribution: Mandrake 9.1 (x86)
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I poked around some more forums and went on #fedora on freenode

Looks like the solution is 3-fold

1) change Option "Protocol" to "ExplorerPS/2"
2) change Option "Buttons" to "7"
3) change Option "ZAxisMaping" to "6 7" (this may not be necessary)

reload X11

then open up a terminal window and type

xmodmap -e "pointer = 1 2 3 6 7 4 5"

Everything works!

Now, if I could only get imwheel to work in firebird, I'd be all set!!!!!
 
Old 05-05-2004, 02:09 AM   #4
SoupyC
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Nevada
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
which section of XF86Config do I add this to? I have two of them:
One has the input as /dev/input/mice
and the other has /dev/psaux
I tried to make the identifier in both be Logitech MX700, but for some reason that killed X when I rebooted and I had to rerun Xf86config. Thanks for the help!
Eric
 
Old 05-06-2004, 01:22 PM   #5
magicvash
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Chicago
Distribution: Mandrake 9.1 (x86)
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 15
You can't have spaces in your Identifier I believe, which is why X crapped out. Make the changes to both of them--one of them will be the correct one :-P

imwheel works great too..just had to find the right settings
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logitech MX700 mouse probs, slack10.2 nadroj Linux - Newbie 3 11-24-2005 01:00 AM
Logitech mx700 USB Mouse Makaelin Slackware 23 08-15-2005 08:20 AM
Logitech mx700 mouse wireless buttons blixel Linux - Hardware 3 10-05-2003 03:39 PM
Logitech MX700 zoomer Linux - Hardware 7 09-01-2003 02:32 PM
Logitech MX700 DaFrEQ Linux - Hardware 5 02-03-2003 09:12 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 02:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration