LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2006, 07:02 AM   #1
shakumafu
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Distribution: ubuntu dapper
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
trouble enabling nvidia 3d support in FC5


i am running FC5 on one gig ram, an athlon xp 3000+, and a nvidia 6200. I have used yumex to install the nvidia drivers and they appear to be installed, as the application appears under applications->system tools. but when i try to run something that involves 3d graphics (scorched 3d and BZFlag) i get very low framerates and very low quality. windows also occasionally lag as i move them around as well. any help would be gladly appreciated
 
Old 04-17-2006, 07:17 AM   #2
Avi
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
lsmod ?

Look for nvidia module.
 
Old 04-17-2006, 07:24 AM   #3
shakumafu
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Distribution: ubuntu dapper
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The packages i installed are

kmod-nvidia
kmod-nvidia-smp
kmod-nvidia-kdump
xorg-x11-drv-nvidia
xorg-x11-drv-nvidia-devel

i just installed packages with 'nvidia' in the name that looked relevant
 
Old 04-18-2006, 06:40 AM   #4
Gethyn
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: (X)Ubuntu 10.04/10.10, Debian 5, CentOS 5
Posts: 900

Rep: Reputation: 32
Did you add the Livna nVidia module? This might help.
 
Old 04-19-2006, 07:44 PM   #5
shakumafu
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Distribution: ubuntu dapper
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried using that, but after I restarted my computer, i had a big problem. The nvidia screen flashed and after the devices were loading (the point where you can choose to open up the menu as they are loading) the nvidia screen flashed again and it was frozen white with a small grey box in the upper right with a "..." in it. These drivers always seem to be risky.

This was done on a fresh install
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5 FC5 cd trouble tom_oa731 Fedora - Installation 3 04-10-2006 01:34 AM
FC5 wlan adapter trouble Lastomega Linux - Wireless Networking 1 04-04-2006 10:50 AM
Enabling GD Support for PHP4 apt Linux - Software 7 12-15-2005 05:12 AM
Enabling Crypto Library Support Corallis Linux - Newbie 5 07-11-2004 11:18 PM
Enabling APMD Kernel Support mackid97140 Linux - Laptop and Netbook 4 09-16-2003 12:52 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration