LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-22-2010, 08:46 AM   #1
smwai
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Question Sound Loss Fedora 11. Toshiba Tecra


Am running Fedora 11 which i recently installed. I installed a stream of codecs to enable mp3 support and all of a sudden, the sound disappeared.

I have tried to search other forums what might be the problem but i don't seem to get an answer

Here is my output

[napster@milworm ~]$ lspci | grep -i audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

my alsa output is also as follows

http://i130.photobucket.com/albums/p255/smwai/alsa.png

Anyone with an idea.

My laptop model is a Toshiba Tecra

Here i a grep output from dmesg

[ ~]# dmesg | grep -i sound
ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:3507: autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0)
ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:3511: speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:3515: hp_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0)
ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:3516: mono: mono_out=0x0
ALSA sound/pci/hda/hda_codec.c:3524: inputs: mic=0x19, fmic=0x18, line=0x0, fline=0x0, cd=0x0, aux=0x0

Last edited by smwai; 02-24-2010 at 09:20 AM. Reason: Add more information to this thread
 
Old 03-01-2010, 05:56 AM   #2
smoker
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Distribution: Fedora Core 4, 12, 13, 14, 15, 17
Posts: 2,279

Rep: Reputation: 249Reputation: 249Reputation: 249
Is the device selected for Pulse Audio ?

Try reading this :
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=225660

But don't do the uninstall and reinstall part unless you find you have no devices at all.
Scroll down to the screenshots, and find the same things on your laptop.
You may need to install some pulse audio extras.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound Fedora 11 installed on Toshiba Tecra A10 Ella1 Linux - Hardware 7 11-05-2009 10:24 AM
Toshiba Tecra M10 Sound skidude Linux - Laptop and Netbook 1 09-24-2009 04:16 AM
Getting sound to work on Toshiba Tecra A10 running Fedora 10 geustace Linux - Hardware 3 04-03-2009 11:40 AM
toshiba tecra m2 sound issues in slackware 10 somuchfor Linux - Hardware 8 10-25-2004 02:57 PM
toshiba tecra 8000 sound not working JunctaJuvant Slackware 2 10-19-2004 04:05 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 01:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration