LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-27-2006, 12:35 PM   #1
krmane
Member
 
Registered: May 2006
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
sound card makes scratchi sounds playing .wav files.


hello all,
I have fedora core 4 and alsa 1.0.9 installed on my pc.
when I installed the play sound whent right means the sound card testing went fine.
now when I try to play any .wav file with the play <filename> command the sound is scratchi. it gives a lot of hissing and scratching sound and I can still hear the file in the bacground mildly.
I have the master and pcm volumes to 50%.
by the way when I run alsaconf it probed the following sound card.
ens1371 Ensoniq ES1371 (Audio PCI-97) (rev 02).
any suggestions what I can do?

by the way I have also installed fedora core 4 on a virtual pc viz, VMware on windows xp with the same sound card brand. there also this same problem persists. when I play test sound during installation it plays but afterwards the same scratchy sound.
by the way I have another sound card which is an on board. I had actually disabled it but after facing this problem I enabled this one and the alsaconf probed for the following.
Legacy Probe legacy ISA (non-PnP) chips.
same problem here again.
any suggestions? these 2 cards are on the same box. I had enabled one and disabled the other at one time and then disabled the first and enabled the on bord one.
so at one time only one card is active.
I did this through the bios.
thanks,
Krishnakant.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing WAV files in SUSE 9.3-64 riba43 SUSE / openSUSE 2 08-15-2005 10:31 AM
no sound from wav files or CD's taj SUSE / openSUSE 9 03-21-2005 02:30 PM
mplayer makes weird beeping sounds when playing avi's gervin Linux - Newbie 0 03-25-2004 03:35 AM
playing wav files bdu Linux - General 2 02-22-2002 10:48 PM
Playing wav files bdu Linux - General 1 02-07-2002 04:22 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration