LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-07-2010, 07:14 PM   #1
godzillarama
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
My Kickstart Has Been Broken for Two Weeks -- What's the Deal?


Here's the error I'm getting:

Code:
Package xine-lib-pulseaudio is obsoleted by xine-lib, trying to install xine-lib-1.1.18.1-1.fc12.i686 instead
error: not an rpm package
umount: /var/tmp/imgcreate-k0CsZq/install_root/var/cache/yum: device is busy.
        (In some cases useful info about processes that use
         the device is found by lsof(8) or fuser(1))
/usr/lib/python2.6/site-packages/imgcreate/errors.py:40: DeprecationWarning: BaseException.message has been deprecated as of Python 2.6
  return str(self.message)
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/livecd-creator", line 140, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/bin/livecd-creator", line 135, in main
    creator.cleanup()
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/imgcreate/creator.py", line 578, in cleanup
    self.unmount()
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/imgcreate/creator.py", line 554, in unmount
    self._undo_bindmounts()
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/imgcreate/creator.py", line 301, in _undo_bindmounts
    b.unmount()
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/imgcreate/fs.py", line 113, in unmount
    raise MountError("Unable to unmount filesystem at %s" % self.dest)
imgcreate.errors.MountError: Unable to unmount filesystem at /var/tmp/imgcreate-k0CsZq/install_root//var/cache/yum
umount: /var/tmp/imgcreate-k0CsZq/install_root/var/cache/yum: device is busy.
        (In some cases useful info about processes that use
         the device is found by lsof(8) or fuser(1))
Exception imgcreate.errors.MountError: MountError('Unable to unmount filesystem at /var/tmp/imgcreate-k0CsZq/install_root//var/cache/yum',) in <bound method x86LiveImageCreator.__del__ of <imgcreate.live.x86LiveImageCreator object at 0x8bc468c>> ignored
Anybody know what's up with that? If somebody needs to update a package, is there a way to give them a gentle reminder that it needs to be done? I really need this kickstart to be working again.

Thanks for any feedback.
 
Old 10-07-2010, 07:32 PM   #2
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,790

Rep: Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650
Is xine-lib-1.1.18.1-1.fc12.i686 present in your install source ? .. also have you tried updating the %package list from xine-lib-pulseaudio to xine-lib ?
 
Old 10-07-2010, 07:58 PM   #3
godzillarama
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No form of xine is in any part of the kickstart file. That's a good question, I should have addressed that in my first post, my apologies.
 
Old 10-07-2010, 10:40 PM   #4
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,790

Rep: Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650Reputation: 650
Could you try adding xine-lib to your package list and see what messages you get ?
 
Old 10-08-2010, 01:36 AM   #5
godzillarama
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Not only did I do that, but I had this in my list:

Code:
xine-lib
-xine-lib-pulseaudio
Same errors.

One of my other packages -- I don't know which one -- is referencing xine-lib-pulseaudio as a dependency and that's what is causing all of the trouble. And I suspect it's a package I need, so finding out which one is almost pointless. That package needs to be fixed. Or at least that's my thinking.
 
Old 10-09-2010, 01:45 PM   #6
godzillarama
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I commented out the package libdvdcss and the repo linva and it works. I'll install the libdvdcss package with the rpm command instead.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kickstart Error Error opening kickstart file (null): bad address Latitude Linux - Networking 0 06-03-2009 12:20 PM
LXer: The Fourth ‘Patent Deal’ was with Europe… and the Sixth Deal That Won’t be LXer Syndicated Linux News 0 10-24-2007 04:40 PM
3 weeks and counting! a_c_g_t Fedora 1 08-18-2007 01:32 AM
For last 2 weeks and still i could not ? abodana Linux - Laptop and Netbook 2 12-29-2004 08:08 AM
looking for weeks..... Digital_Err0r Linux - Wireless Networking 1 03-28-2004 02:30 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 09:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration