LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-11-2009, 08:07 AM   #1
ajitabhpandey
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Location: India
Distribution: Slackware, Debian, RedHat, CentOS, Ubuntu, Fedora
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
gvfs-mount not working from command line (Fedora 11 x86-64)


When I access a samba share from command line using gvfs-mount, I can not see anything in ~/.gvfs/ directory. See below:

Code:
ajitabhp:$ gvfs-mount smb://iomega-dstore/music/
ajitabhp:$ echo $?
0
ajitabhp:$ ls -l ~/.gvfs/
total 0
ajitabhp:$ ps -ef|grep gvfsd-smb
ajitabhp 10896     1  0 11:28 ?        00:00:00 /usr/libexec/gvfsd-smb
--spawner :1.1 /org/gtk/gvfs/exec_spaw/8
ajitabhp 10901  2689  0 11:29 pts/0    00:00:00 grep gvfsd-smb

But when I use Nautilus or "Places->Connect to server" i can access the share as well as I can see the mount under ~/.gvfs (see below):

Code:
ajitabhp:$ ls -l .gvfs/
total 0
drwx------. 1 ajitabhp ajitabhp 0 2009-12-03 11:17 music on iomega-dstore
There is no user-id/password associated with shares. Any ideas why the command line does not work?
 
Old 01-23-2010, 12:34 PM   #2
lynnevan
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: boise, id
Distribution: windoz, fedora, archlinux, mandriva, ubuntu, suse
Posts: 65

Rep: Reputation: 15
This won't help, because my problem is that I can't connect from nautilus or places. I wasn't even aware of the gvfs-mount option.
"users on laptop", but in the process, after asking for my password, it them asks for a ?password? for domain [WORKGROUP]:
leaving user [my password]: printed on the screen, and asking for the password again.
I typed it in again (I only use one), and WORKGROUP (no domains) has no password.
At the prompt I was back in my home directory, but ~/.gvfs showed it had mounted "users on laptop".

Well, I said it wouldn't help.

I was surprised as all the password requests and that it would print my password in 'clear' as user.

Good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm working with symlinks with mount command to mount remote shares lhorace Linux - Newbie 1 11-21-2009 05:05 PM
Google Earth not working? - Fedora 11 x86 64-bit Resist Fedora 1 10-22-2009 10:32 AM
./configure command isn't working in command line jumpmansbro Linux - Newbie 20 01-22-2009 09:29 PM
Fedora Core 3 x86-64 install not working sdunsworth Linux - Software 6 02-21-2006 03:34 AM
How can I find if my processor type (x86) from the command line anuradha06 Linux - Software 3 12-15-2005 04:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration