LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-10-2005, 04:53 PM   #1
Hungry ghost
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 1,222

Rep: Reputation: Disabled
Exclamation Fedora doesn't start after installing Nvidia driver


Hi. I'm using Fedora Core 3 (kernel 2.6.9-1.667). My video card is a GeForce MX440. I started Fedora on runlevel 3 and installed the the commercial nvidia driver (NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run). When installing the driver, it displauyed a message about there was not a precompiled kernel and hence it would build a kernel image, or something like that. After installing, I started X and everything was fine (I could use 3D applications and X worked fine), but when I boot again Fedora hangs up after message: "Configuring Kernel Parameters". I think it's a problem with the Nvidia driver splash screen that cannot be displayed on the early stage of the initialization. I read nvidia readme and it says one can add the options "NoLogo" "Boolean" on the screen or device sections of the xorg.conf file. I added them, when I installed the driver, but when starting X I received an error message telling me it didn't recognized "NoLogo" (maybe I didn't do it in the right way?). Anyone knows how to solve this problem?
Thanks in advance.
 
Old 02-10-2005, 05:03 PM   #2
chile712
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
maybe this will help link
 
Old 02-10-2005, 06:57 PM   #3
sandgroper
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Perth , Western Australia
Distribution: Fedora Core 5 , Mint 9
Posts: 118

Rep: Reputation: 15
Re: Fedora doesn't start after installing Nvidia driver

Quote:
Originally posted by odiseo77
..........". I think it's a problem with the Nvidia driver splash screen that cannot be displayed on the early stage of the initialization. I read nvidia readme and it says one can add the options "NoLogo" "Boolean" on the screen or device sections of the xorg.conf file. I added them, when I installed the driver, but when starting X I received an error message telling me it didn't recognized "NoLogo" (maybe I didn't do it in the right way?). Anyone knows how to solve this problem?
Thanks in advance.
The proper syntax is :

Option "NoLogo" "True"
 
Old 02-11-2005, 10:50 AM   #4
Hungry ghost
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 1,222

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thank you, both. I entered the link and find the way to solve it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help editing xf86config for nvidia geforce mx440 after installing nvidia driver linguist Linux - Newbie 11 06-13-2006 06:31 AM
Installing nvidia driver in fedora core 3 Virp00 Linux - Software 4 03-03-2005 07:24 PM
Fedora won't start after installing Nvidia driver Hungry ghost Linux - Hardware 3 02-11-2005 10:55 AM
can't start x after installing nvidia driver in FC3 dr_zayus69 Linux - Software 10 01-14-2005 09:20 PM
Trouble with new nVidia driver installation...no nvidia logo and KDE no start up mdb Linux - Software 8 08-18-2004 09:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration