LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2005, 07:04 AM   #1
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Fedora Core 3 Display problems...


Display problems with Fedora Core 3

I've got a problem...

In JAVA.. one could call this a lack of double buffering... but it's way worse than that in here...
The actual definition would be the lack of the repainting of the screen.

ever had the problem when starting out with java, when you move, say a Rectangle across a screen, it leaves a black trail...? I've got it. The oni time that anything will display properly is if it's a button, and i put my mouse, over it, or if it's text, and i highlight it.

For those who don't know JAVA...
The display picture will not "refresh". When i start a program, the contents display the dekstop background. Only when i put my mouse over an item will it display that portion. To put it simply. Anything that i do, the only thing that will show is the desktop background. , the start menu(only the menu bar, none of the contents appear properly.), and the skeletal part of any program i run.

I hope i can explain it better this way. Picture a background picture with the start menu. Clicking and stuff, opening windows, etc, all works fine in principal. But just the functions... The displaying of that however... The object's background can only be seen onMouseover(for buttons) and for passages of text, onHighlight.

It's like moving a window, but the images of the old window still remain..

X is the window.
---------------------
| X |
---------------------

When i move the window to the right, for example...
---------------------
| XXXXX |
---------------------

Traces of the old window display remain...

I don't think i explained it too well. If i could get a screenshot i would've posted it here but the distro is installed on another com...

I seriously can't do anything with it.

Using a HP Vectra p3 with onboard graphics card.
Problem is evident with all users, including root.

Please help? I'm at my wits' end.

Cheers.
 
Old 05-18-2005, 01:43 AM   #2
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
open up ur /etc/X11/xorg.conf file and there is an option of

Load DRI

comment that

and restart ur X server or ur system

regards
 
Old 05-18-2005, 12:51 PM   #3
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
one problem.. terminal also faces the problem.. all the stuff inside doesn't appear properly.. anyway to boot to a terminal where i can access the stuff instead of booting up fedora then trying to get into a terminal?
 
Old 05-18-2005, 02:13 PM   #4
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
hi there

change ur runlevel from 5 to 3

this can be done in the file /etc/inittab

ther is an entry called

initdefault:

change that

regards
 
Old 05-18-2005, 10:53 PM   #5
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by masand
hi there

change ur runlevel from 5 to 3

this can be done in the file /etc/inittab

ther is an entry called

initdefault:

change that

regards
yea mate.. thanx.. know about the runlevel thingy...

But how do i edit it if i can't see what i'm typing?

In windows one can boot straight to DOS instead of booting up the GUI by pressing F8.

Since right now the GUI is giving me problems, how do i boot straight into the shell?
Sorry, but I'm new to this.

Cheers.
 
Old 05-18-2005, 11:00 PM   #6
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
hi there
if u can't see what u are typing

press
ctrl+alt+F1

and u will get a shell

regards
 
Old 05-19-2005, 07:41 AM   #7
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
doesn't work.. bro..
tried commenting out the "dri section" but no luck...

Any other solutions?

Cheers.
 
Old 05-19-2005, 09:05 AM   #8
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
there is mention of DRI in 2 places

one in the load Dri
and other in the
sub section/section DRI

try commenting both

regards
 
Old 05-19-2005, 09:14 AM   #9
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yep.. did that already.. still no luck...
 
Old 05-19-2005, 09:16 AM   #10
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
so post ur xorg.comf file here

regards
 
Old 05-19-2005, 09:52 AM   #11
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Code:
Section "ServerLayout"
   Identifier "Default Layout"
   Screen 0 "Screen0" 0 0
   InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
   FontPath "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
   Load "dbe"
   Load "extmod"
   Load "fbdevhw"
   Load "glx"
   Load "record"
   Load "freetype"
   Load "type1"
#   Load "dri"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier "Keyboard0"
   Driver "kbd"
   Option "XkbModel" "pc105"
   Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier "Mouse0"
   Driver "mouse"
   Option "Protocol" "IMPS/2"
   Option "Device" "/dev/ipnut/mice"
   Option "ZAxisMaping" "4 5"
   Option "Emulate3Buttons" yes"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier "Monitor0"
   VendorName "Monitor Vendor"
   ModelName "Monitor 800x600"
   HorizSync 31.5 - 35.1
   VertRefresh 50.0 - 61.0
   Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
   Identifier "Videocard0"
   Driver "i810"
   VendorName "Videocard vendor"
   BoardName "Intel 815"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device "Videocard0"
   Monitor "Monitor0"
   DefaultDepth 16
      SubSection "Display"
         Viewport 0 0
         Depth 16
         Modes "800x600" "640x480"
      EndSubSection
EndSection

#Section "DRI"
#   Group 0
#   Mode 0666
#EndSection
 
Old 05-23-2005, 10:01 PM   #12
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
so dude... how?

do you have a solution?
 
Old 05-23-2005, 11:08 PM   #13
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
hey cabn u confirm these values

HorizSync 31.5 - 35.1
VertRefresh 50.0 - 61.0

these do not look fine tome
consult ur monitor manual for this
 
Old 05-24-2005, 02:00 AM   #14
BlueStream
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Singapore
Distribution: Mandrake
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i'm guessing those were generated by the installer...

My VidCard can handle it up to 1024x768.. but my monitor is very very old... 640x480 is the only reso that, it would appear, can be displayed properly in fedora. and yet the display isn't good.

In windows it can go up to 1024x768.

I'm using a generic Datamini monitor that i bought second hand so there's no manual or anything....

Should i change the values manually?

Cheers.
 
Old 05-24-2005, 04:42 AM   #15
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
u ned to look for those values from the internet then and see of they are fine
i have not seen such range for horizontal and vertical monitors
maybe since ur monitor is old that is the reason but u need to confim that
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 3 display problems jaycadiramen Fedora 5 06-11-2005 05:08 AM
Display Problems in Fedora Core 3 mj_b90 Fedora 5 03-18-2005 05:55 PM
FEDORA core 3 display problems mabus92920 Linux - Newbie 18 03-16-2005 02:33 AM
Fedora Core 2 Display problems RedRaven Fedora 8 10-03-2004 04:52 AM
XINE display problems on Fedora Core 2 naik_yogesh Linux - Software 4 08-23-2004 08:08 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 10:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration