LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-30-2004, 06:42 PM   #1
ChaosZ3RO
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Debian
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
Sound and Video problems


Today I installed Debian Sarge, which I downloaded today. Everything has gone great, except these two problems. Debian even recognized my touchpad mouse, and scroll wheel right after install, which was a huge surprise. I have a gateway 4520GZ laptop.


Edit - I fixed the resolution problem, I only need help with sound now.

Second - Sound is not working. sndconfig tells me I have generic alsa i810. I even put myself in the group 'audio'. Nothing.
Also - Now when I try to do sndconfig, as root, it says "An error occured while writing the config file."

Any help appreciated. I hope I gave you all the info that you need to help me.

Last edited by ChaosZ3RO; 10-30-2004 at 07:23 PM.
 
Old 10-31-2004, 08:30 AM   #2
Dead Parrot
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian GNU/kFreeBSD
Posts: 1,597

Rep: Reputation: 46
AFAIK sndconfig works OK with OSS and kernel 2.4.x, but not that well with Alsa and kernel 2.6.x. So if you've got 2.6.x kernel, you should probably install Alsa (apt-get install alsa-base) and run (as root) alsaconf and alsamixer.
 
Old 10-31-2004, 04:11 PM   #3
ChaosZ3RO
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Debian
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have kernal 2.6, and did run alsaconf, but alsamixer won't run for me.
 
Old 10-31-2004, 05:51 PM   #4
ChaosZ3RO
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Debian
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Okay let's try this question. How do I turn off external amplifier? I've looked around, and this seems to be my problem. I can't open alsamixer though....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 01:33 PM
Mplayer Problems (Sound, but no Video) shaolin77 Linux - Software 5 08-06-2004 06:27 PM
Sound / Video problems with SuSe 9.1 r0bman Linux - Hardware 1 07-15-2004 06:06 PM
video and sound problems svelemor Linux - Hardware 1 09-16-2003 10:58 PM
video and sound problems svelemor Linux - Laptop and Netbook 1 09-16-2003 08:45 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration