LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-22-2004, 11:54 AM   #1
BittaBrotha
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Debian Sid, SourceMage 0.9.5, & To be Continued on a TP
Posts: 800

Rep: Reputation: 31
Sid & Kernel 2.6.0 Won't Boot


I went ahead and installed the 2.6.0 kernel Image and everything seems to be setup good. Only problem I'm having at this point is when I boot, the system brings up Win XP, no boot menu or anything. It completely by pass kernel 2.6. and the old 2.4 kernel. I'm using Lilo as the bootloader which is loaded in the MBR. From what I can see everything in lilo is setup correctly.

Also when I installed the kernel image, it didn't give me the chance to configure the kernel before installing. Did I do something wrong?

Any ideas/suggestions on how to fix this?

Thnx.
 
Old 01-22-2004, 07:38 PM   #2
llamakc
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Debian & Ubuntu
Posts: 402

Rep: Reputation: 31
If you installed an image, you don't configure the kernel, its precompiled. You would need to run lilo -v after editing it (if needed).

1. Make sure the /vmlinuz symlink is correct. If not, fix it.
2. Edit lilo.conf and run lilo -v

HTH
 
Old 01-23-2004, 12:09 PM   #3
BittaBrotha
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Debian Sid, SourceMage 0.9.5, & To be Continued on a TP
Posts: 800

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Thnx for the reply. Well I done all you said and nothing still worked. But it came to me to try the simple solution.

Boot XP install cd, went into the Recovery Console and did a fixboot c:\ command and reran lilo. All is well now.
 
Old 01-24-2004, 08:00 AM   #4
Brakki
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Fedora Core 1
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
I'm having troubles too, but I use GRUB. I select the 2.6.0 kernel and then the screen goes black and nothing happens.
 
Old 01-25-2004, 09:13 AM   #5
llamakc
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Debian & Ubuntu
Posts: 402

Rep: Reputation: 31
Brakki: You should post more information and start a new thread. A copy of your grub.conf/menu.lst file, the output of `cat /etc/fstab`, and we will go from there. Sounds like you didn't compile in the Framebuffer section properly.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
will the ltmodem drivers work in debian sid (knoppix sid) maximalred Debian 5 05-29-2009 10:44 AM
Kernel 2.6.11.7 & Syslinux Boot Disc tobyheywood Linux - Newbie 2 04-29-2005 06:17 AM
problems w/ Linksys WUSB54Gv4 & ndiswrapper on sid phantom982002 Linux - Wireless Networking 5 04-17-2005 09:02 AM
Samba & Windows SID resolution benh Linux - Networking 2 02-19-2004 02:20 AM
CAVEAT: /boot/kernel.h & how not to clobber your kernel sources (Conectiva, Red Hat) JCCyC LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 08-07-2003 07:49 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration