LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-22-2005, 10:20 PM   #1
Virp00
Member
 
Registered: Jan 2005
Posts: 81

Rep: Reputation: 15
Reconfiguring the Xserver to get scrollwheel working


I know it's a relatively simple matter, but how do I get the scroll wheel on my mouse working? Can I simply run the command " dpkg-reconfigure xserver-xfree86" ?
 
Old 04-22-2005, 10:47 PM   #2
win32sux
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377
usually it's just a matter of adding the line:
Code:
Option "ZAxisMapping" "4 5"
to the "InputDevice" section of your /etc/X11/xorg.conf or /etc/X11/XF86Config file...


Last edited by win32sux; 04-22-2005 at 10:48 PM.
 
Old 04-22-2005, 11:09 PM   #3
Virp00
Member
 
Registered: Jan 2005
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I ran into a bit of a problem. I added those lines to the input device, but the scrolll wheel still doesn't work.
 
Old 04-22-2005, 11:10 PM   #4
win32sux
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377
did you restart X after adding the line??
 
Old 04-23-2005, 12:24 AM   #5
Virp00
Member
 
Registered: Jan 2005
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yes
 
Old 04-23-2005, 12:32 AM   #6
win32sux
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377
what mouse are you using?? what protocol do you have set in your X config?? if the protocol is set to "PS/2" try changing it to:
Code:
Option "Protocol"    "IMPS/2"
 
Old 04-23-2005, 03:19 PM   #7
Virp00
Member
 
Registered: Jan 2005
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: 15
That did the trick. Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scrollwheel not working under FC4 slimjim Linux - Software 7 06-22-2005 04:01 PM
Help Me, Xserver not working on installation JasonYee Linux - General 10 08-22-2004 10:49 PM
XServer not working on Fedora arunparajuli Linux - Hardware 1 03-15-2004 08:36 AM
Logitech 10 button mouse, scrollwheel not working xlycer Linux - Hardware 14 11-23-2003 10:57 PM
RH 7.1, XServer is doesnt start, was working fine before DoubleLetter Linux - Software 9 08-01-2001 07:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration