LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-11-2006, 08:54 AM   #1
TheRudy
Member
 
Registered: Jul 2004
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
RAID 1, debian, installation small problem


Hey

Well my sata disks are recognized by installer and now i'm in the next painfull step of creating RAID 1.

Using this tutorial: http://www.howtoforge.com/linux_software_raid it stops for me when it tries to create an array.
"No RAID partitions available"

All four partitions for 1 disk in total 8 partitions are set for RAID!

So i went to console (ALT+F2) and typed:

mknod /dev/md0 b 9 0
mdadm --create -l 1 -n 2 /dev/md0 /dev/sda1 /dev/sdb1

and array was successfully created:
cat /proc/mdstat gives me an md0 array..

Now i wanted to do this for all other 3 partitions (in total i have 4) using same steps:
mknod /dev/md1 b 9 0
mdadm --create -l 1 -n 2 /dev/md1 /dev/sda2 /dev/sdb2

It asks me for creating array, i type 'yes' and then it gives me an error:
mdadm: SET_ARRAY_INFO failed for /dev/md1: Invalid argument

Going back to first console, installation still gives me "no raid partitions available". Anyone knows what's going on here? Some hints would be appriciated..

Last edited by TheRudy; 06-11-2006 at 08:56 AM.
 
Old 06-11-2006, 09:27 AM   #2
TheRudy
Member
 
Registered: Jul 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ah stupid me, i should use:
mknod /dev/md1 b 9 1

for second and '9 2' for third and so on...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I got a small problem, after installation. Kelphyr Slackware 11 10-04-2004 04:56 AM
RAID boot problem with Debian mike3k Linux - Hardware 1 10-02-2004 06:05 PM
RAID 1 (mirror) problem installing debian vladimir-dk Linux - Hardware 0 09-08-2004 05:09 PM
Problem with RAID during installation in Fedora Pastik Linux - Hardware 0 01-15-2004 08:53 AM
Newbie installation problem with raid 0 boatman Linux - Software 1 11-19-2003 09:40 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration