LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Debian (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/)
-   -   partitions not mounted at boot (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/partitions-not-mounted-at-boot-160332/)

jackren 03-20-2004 05:52 PM

partitions not mounted at boot
 
I made a change in fstab and changed it back (99% sure it's same as before)
and now when I start pc , only / is mounted at boot , so I can't get X running
i have also /usr , /home /MP3 , as seperate partitions.
Usb system also not working anymore.

Here is output of mount: when pc is started

/dev/hda1 on / type reiserfs (rw)
none on /proc type proc (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
capifs on /dev/capi type capifs (rw,mode=0666)
automount(pid1698) on /mnt/auto type autofs (rw,fd=5,pgrp=1698,minproto=2,maxproto=4)


and here is content of /etc/fstab :

# /etc/fstab: filesystem table.
#
# filesystem mountpoint type options dump pass
proc /proc proc defaults 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
/dev/cdrom /cdrom iso9660 defaults,ro,user,noauto 0 0
/dev/cdburn /cdburn iso9660 defaults,ro,user,noauto 0 0
/dev/hda1 / reiserfs defaults 0 1
/dev/hda5 none swap sw 0 0
/dev/hda6 /home xfs auto,users,exec 0 0
/dev/hda7 /MP3 xfs auto,users,exec 0 0
/dev/hda8 /usr xfs auto,users,exec 0 0

/dev/hdd1 /win98 vfat noauto,users,exec,umask=000,uid=jack,gid=jack 0 0

Can anybody tell me why only / get mounted at boot time, or has any suggestions how to fix this?

jailbait 03-20-2004 08:59 PM

"Can anybody tell me why only / get mounted at boot time, or has any suggestions how to fix this?"

As a guess I would move the line:
/dev/hda1 / reiserfs defaults 0 1
up to be the first file system mounted. Place it ahead of /proc.

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites


All times are GMT -5. The time now is 10:44 PM.