LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-08-2007, 08:23 PM   #1
gamewolf
Member
 
Registered: Jun 2007
Distribution: Debian Sid, Slackware 13.37
Posts: 204

Rep: Reputation: 16
No Sound in Debian Etch


I have Debian Etch installed and I can't get any sound. Alsa has all sounds turned up. Any help would be greatly appreciated.

Thanks
 
Old 06-08-2007, 10:31 PM   #2
Old_Fogie
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: SLACKWARE 4TW! =D
Posts: 1,519

Rep: Reputation: 62
Try fiddling with some of the on/off buttons in the sound mixer. Go into preferences and make sure that you are seeing all the options.

You could make it easier and use console "alsamixer" do "man alsamixer" this way none of the possible channels and outputs are "hidden" by what gnome or KDE think u should see.

Do you know if your sound worked in any other linux distro?

Do you know what sound card it is?

Can you paste the output of:

Quote:
lspci -v
 
Old 06-08-2007, 11:16 PM   #3
gamewolf
Member
 
Registered: Jun 2007
Distribution: Debian Sid, Slackware 13.37
Posts: 204

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Here is what I get when I type lspci -v:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Dell Unknown device 01d1
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 169
Memory at febfc000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Capabilities: [70] Express Unknown type IRQ 0
Capabilities: [100] Virtual Channel
Capabilities: [130] Unknown (5)
 
Old 06-08-2007, 11:21 PM   #4
gamewolf
Member
 
Registered: Jun 2007
Distribution: Debian Sid, Slackware 13.37
Posts: 204

Original Poster
Rep: Reputation: 16
I got it working now! I muted one thing and left the other unmuted and it worked!
 
Old 06-08-2007, 11:30 PM   #5
Old_Fogie
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: SLACKWARE 4TW! =D
Posts: 1,519

Rep: Reputation: 62
glad to "hear" it
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound in Debian Etch gamewolf Linux - Newbie 4 06-08-2007 11:20 PM
Alsa sound problem in Debian Etch 4.0 marsh58 Debian 3 04-12-2007 10:07 AM
No Sound on Debian Etch eric_marsh Linux - General 7 02-10-2007 10:56 AM
debian etch sound help snuffy115 Debian 1 12-30-2006 02:11 PM
nForce2 sound on Debian Etch ie_Rev Linux - Hardware 1 09-30-2005 07:18 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration