LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-08-2008, 02:58 AM   #1
dannybuntu
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Manila, Philippines
Distribution: Kubuntu, Debian
Posts: 50

Rep: Reputation: Disabled
Angry Etch:Konqueror Does Not Show Local File Icons -Crashes


Running:
-Debian Etch 4
-KDE 3.5

Symptoms:
-Konqueror does not show 'any icons' when trying to view files or folders locally
-It then crashes after a few seconds
-Error Code in Konsole:
Code:
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/plain
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-iso
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/plain
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/png
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-zerosize
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/x-bmp
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/xml
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-shellscript
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-shellscript
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
Related Issues:
-When trying to change icon themes from Control Center
--No icons show in preview in Desktop/File Manager
--No icons show in preview in all icons
**Regardless of which icon theme I select
**Screenshot
http://i106.photobucket.com/albums/m...rcia/sr001.jpg

Resolution:
-Tried to apt-get reinstall kdebase = same results
-Currently clueless

Last edited by dannybuntu; 02-08-2008 at 03:03 AM.
 
Old 02-10-2008, 08:24 AM   #2
dannybuntu
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Manila, Philippines
Distribution: Kubuntu, Debian
Posts: 50

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
*sigh* bump
 
Old 02-10-2008, 08:32 AM   #3
jay73
LQ Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 131Reputation: 131
This sounds like an incomplete theme. Are you using a custom theme, say something you downloaded from kde-look.org or so? If you find that this only happens when you use specific themes, there isn't much you can do except avoid those altogether.
 
Old 02-12-2008, 07:38 PM   #4
dannybuntu
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Manila, Philippines
Distribution: Kubuntu, Debian
Posts: 50

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
From one to another

It also happens for the default theme. I managed to fix that problem by creating a new user, but it somehow degenerated into another one. I created a new user and the new user doesn't seem to have problems with that. BUT I got this new problem instead:

Code:
Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device /dev/dsp can't be opened (Permission denied)
The sound server will continue, using the null output device.
UPDATE:
-Fixed all and now playing Le Festin on Amarok. Google is my friend.

SOLUTION:
Code:
chmod 660 /dev/dsp
gpasswd -a <your login name> audio
http://www.linuxquestions.org/questi...opened-265509/

Last edited by dannybuntu; 02-12-2008 at 07:57 PM. Reason: UPDATE
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow local file copying (Debian "etch" and ASRock 939Dual-SATA2) KRiSX.cjb.net Debian 2 07-28-2006 02:59 AM
Konqueror: Icons/file names don't show up for home dir jlangelier Linux - Software 3 12-10-2004 02:54 PM
/mnt crashes konqueror file browser (Mandrake 10) Tremendo Linux - Newbie 1 04-08-2004 06:12 AM
Cannot get Mandrake 10 Konqueror to display previews of file icons. tried the normal ryord Linux - General 3 03-22-2004 04:01 PM
Konqueror crashes, SuseWatcher crashes!!! bruno buys Linux - Newbie 9 10-07-2003 10:44 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration