LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Debian (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/)
-   -   Etch:Konqueror Does Not Show Local File Icons -Crashes (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/etch-konqueror-does-not-show-local-file-icons-crashes-619539/)

dannybuntu 02-08-2008 02:58 AM

Etch:Konqueror Does Not Show Local File Icons -Crashes
 
Running:
-Debian Etch 4
-KDE 3.5

Symptoms:
-Konqueror does not show 'any icons' when trying to view files or folders locally
-It then crashes after a few seconds
-Error Code in Konsole:
Code:

konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/plain
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-iso
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/plain
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/png
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/jpeg
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-zerosize
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype image/x-bmp
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype text/xml
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-shellscript
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype application/x-shellscript
konqueror: WARNING: Pixmap not found for mimetype inode/directory

Related Issues:
-When trying to change icon themes from Control Center
--No icons show in preview in Desktop/File Manager
--No icons show in preview in all icons
**Regardless of which icon theme I select
**Screenshot
http://i106.photobucket.com/albums/m...rcia/sr001.jpg

Resolution:
-Tried to apt-get reinstall kdebase = same results
-Currently clueless

dannybuntu 02-10-2008 08:24 AM

*sigh* bump

jay73 02-10-2008 08:32 AM

This sounds like an incomplete theme. Are you using a custom theme, say something you downloaded from kde-look.org or so? If you find that this only happens when you use specific themes, there isn't much you can do except avoid those altogether.

dannybuntu 02-12-2008 07:38 PM

From one to another
 
It also happens for the default theme. I managed to fix that problem by creating a new user, but it somehow degenerated into another one. I created a new user and the new user doesn't seem to have problems with that. BUT I got this new problem instead:

Code:

Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device /dev/dsp can't be opened (Permission denied)
The sound server will continue, using the null output device.

UPDATE:
-Fixed all and now playing Le Festin on Amarok. Google is my friend.

SOLUTION:
Code:

chmod 660 /dev/dsp
gpasswd -a <your login name> audio

http://www.linuxquestions.org/questi...opened-265509/


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.