LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-03-2006, 08:25 PM   #1
KRiSX.cjb.net
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Debian
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Debian Etch Half Network Problem


ok this is going to sound extremely weird... but hopefully someone will have an answer...

I have just recently reinstalled Debian "etch" and i'm having a very annoying network problem...

Just about every time i restart the computer (from a completely working state)... my internet connection only half works... as in some things work and some don't... i am posting this on my other debian machine that i'm vnc'd into because most sites won't work on my actual machine...

so this shows that there is no problem with my internet connection... it is something with debian...

i can sometimes fix it by rewriting my /etc/network/interfaces file... but then again that doesn't always work either... i tried to remove it and recreate it with one of the gnome gui programs (tried the kde one but it just crashed)... and it is still not working.. but i seem to have full LAN capabilities

any ideas???

how can i run the debian network config program like what is run during the net install?? is this possible?
 
Old 06-04-2006, 09:58 AM   #2
DeanLinkous
Member
 
Registered: Jun 2006
Posts: 111

Rep: Reputation: 15
Can you describe what works and what doesnt?
 
Old 06-05-2006, 02:06 AM   #3
KRiSX.cjb.net
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Debian
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
its mainly different internet sites that work and some dont...

i have full LAN capabilities... but the internet stuffs up... yet it works fine on all sites on my other debian box...

if i change my IP address it seems to fix it... but i don't want to have to do this every time i start my pc

i have a feeling its a router issue... but its strange that the other pc's (1 debian and 1 windows) work fine with everything...
 
Old 06-05-2006, 04:32 AM   #4
craigevil
Senior Member
 
Registered: Apr 2005
Location: OZ
Distribution: Debian Sid
Posts: 4,734
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 462Reputation: 462Reputation: 462Reputation: 462Reputation: 462
Is it only websites that are not loading? If so what browser are you using?

If its Firefox try creating a new profile.
 
Old 06-06-2006, 05:26 PM   #5
KRiSX.cjb.net
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Debian
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
no its not just firefox that has the problem... its torrents as well

all sites that load perfectly fine on my other pc's don't load on mine... unless i change my IP address... then it fixes it...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Canon iP4200 and Debian Etch Problem KRiSX.cjb.net Linux - Hardware 8 01-01-2007 03:01 PM
Debian Etch. Theoretic Debian 14 08-08-2006 06:00 PM
Openoffice 2.0.1 debian etch database table editing problem Michael_aust Linux - Software 4 04-29-2006 03:34 AM
xfce4/xfwm on debian etch (compositor problem) cyberfishee Linux - Software 0 12-06-2005 09:49 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration