LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2020, 08:30 AM   #1
TazTasmania
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2020
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Debian 9 zfs-fuse does not start Error locking /var/ lock/zfs/zfs_lock


When starting a Debian 9 server, the zfs-fuse domain should be started, which does not work.

The log file says the following:

Code:
Mar 5 16:12:58 debian9test zfs-fuse: initial max_map_count 65530
Mar 5 16:12:58 debian9test zfs-fuse: ARC caching: maximum ARC size: 100 MiB
Mar 5 16:12:58 debian9test zfs-fuse: WARNING: Error locking / var / lock / zfs / zfs_lock. Make sure there isn't another zfs-fuse process running and that you have appropriate permissions.
Mar 5 16:12:58 debian9test zfs-fuse [450]: Starting zfs-fuse: zfs-fuse failed!

The directory /var/lock/zfs/ has not been created. As soon as I start the domain with systemctl start zfs-fuse.service, it works immediately and the directory with the zfs_lock file is created.

Can someone help me and tell how I can make it go straight to start?
 
Old 03-27-2020, 08:54 AM   #2
TazTasmania
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2020
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Can someone tell me how I can make the process start last?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] fuse: device not found, try 'modprobe fuse' first -Centos 5.4 jsaravana87 Linux - Server 2 08-02-2012 03:33 AM
ZFS or ZFS-FUSE - Which way to go and why? tallship Slackware 10 07-24-2012 10:48 PM
deian yum lock [ ERR] Reading state information E: Could not get lock /var/lock/aptit jayakumar01 Linux - Server 1 12-05-2011 11:26 AM
fusermount: fuse device not found, try 'modprobe fuse' first maestromani Linux - Newbie 1 10-21-2010 12:53 PM
FUSE works but fuse group does not exist? violagirl23 Linux - Software 3 01-21-2008 04:01 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration