LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-29-2008, 12:47 AM   #1
Zaskar
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: NY
Distribution: Debian (Testing)
Posts: 219

Rep: Reputation: 30
Business card Unstable install, Soundblaster Xfi not working


heya guys, just did a very minimal install with the debian business card image, I have a Sound blaster Xfi card, and I have no sound. I did a aptitude install of alsa, and when doing alsaconf it says it cant find the card, but in the beginning it says that if im using debian unstable or testing and a supported card i shouldnt need to.

Did i have to do something on the install to get the card to load? what should I do?

Thanks guys
 
Old 01-29-2008, 01:11 AM   #2
rickh
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Albuquerque, NM USA
Distribution: Debian-Lenny/Sid 32/64 Desktop: Generic AMD64-EVGA 680i Laptop: Generic Intel SIS-AC97
Posts: 4,250

Rep: Reputation: 62
As far as I know, there is no Linux driver for Xfi cards ... google "xfi linux"
 
Old 01-29-2008, 09:01 AM   #3
makuyl
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Helsinki
Distribution: Debian Sid
Posts: 1,107

Rep: Reputation: 54
http://opensource.creative.com/ has drivers for 64bit linux
 
Old 01-29-2008, 09:12 AM   #4
Zaskar
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: NY
Distribution: Debian (Testing)
Posts: 219

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Cool thanks, swapped to using the onboard sound, that works fine. Shame though ;/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing XFi drivers rrandrews Linux - Newbie 1 10-02-2007 08:19 PM
Debian Business card to install NVIDIA nForce 570 Ultra MCP LingLIng7 Linux - Newbie 1 01-06-2007 04:20 PM
Soundblaster Audigy2 Card not working w/ ALSA Elong Debian 2 02-02-2006 01:51 PM
Soundblaster Audigy2 Card not working w/ ALSA Elong Debian 1 02-02-2006 01:00 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration