LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Debian (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/)
-   -   burning, ide-cd and "mount: No medium found" (https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/burning-ide-cd-and-mount-no-medium-found-158352/)

Creak 03-16-2004 05:56 AM

burning, ide-cd and "mount: No medium found"
 
Hi !

I've succeed in burning a cd with xcdroast and the non-deprecated option "ide-cd" for lilo... this wasn't very hard, but i'm glad :)

of course i got a strange error (why using debian otherwise ;)) after burning my CD (data/multi-session), where everything went well, i tried to mount it on my writer:
Code:

> mount /dvdrw
> ls /dvdrw
smallville.s03e01.vcd-ffn.mpg                          [COLOR=orange-red]// sorry -_-*[/COLOR]

everything is good for the moment, but when i try to mount it on my other drive:
Code:

> mount /dvdrom
mount: No medium found
>

Can someone tell me why ? Maybe it's simply something like fixating the cd after burning. Just don't know and i don't want to use 10 000 CDs ;)

Update> on my server, the CD is correctly read... Do we have to put the ide-cd flag only for the writer ?

Thanks !
Creak

PS: orange-red color is blue ? (see my comment above)

Creak 03-16-2004 06:24 AM

Ok, that was the problem ! :)
ide-cd have to be put only for the writer

Creak

WilliamS 09-16-2004 09:20 AM

I have the same problem, it seems, and when you write "ide-cd have to be put only for the writer",
do you mean in the append line of lilo?

Creak 09-18-2004 05:38 AM

yup!
Here is my lilo lines:
Code:

image=/vmlinuz
        label=Linux
        read-only
        append="hdd=ide-scsi"

And here is my output for `ll /dev/cdrom`:
Code:

/home/creak# ll /dev/cdrom
lrwxr-xr-x  1 root root 9 2004-08-07 04:07 /dev/cdrom -> /dev/scd0

Hopes it helps :)

C Ya


All times are GMT -5. The time now is 05:52 PM.