LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-03-2005, 09:49 AM   #1
Bodkin
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: U.K. Devon
Distribution: Debian
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Alsa-modules kernel 2.6.8-2-k7 Where?


Sarge with kernel 2.6.8-2-k7 installed from Dvd (Linux Format),cannot find
any alsa modules.They should be in this kernel(question),or have i missed something.
Help , need my sound.
 
Old 09-03-2005, 02:14 PM   #2
HappyTux
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Nova Scotia, Canada
Distribution: Debian AMD64
Posts: 3,622

Rep: Reputation: 105Reputation: 105
Re: Alsa-modules kernel 2.6.8-2-k7 Where?

Quote:
Originally posted by Bodkin
Sarge with kernel 2.6.8-2-k7 installed from Dvd (Linux Format),cannot find
any alsa modules.They should be in this kernel(question),or have i missed something.
Help , need my sound.
There are no alsa-module packages needed with a 2.6 kernel the modules are now part of the kernel itself. You now need only install the alsa-base and alsa-utils packages then as root run the alsaconf to have it detect your card.
 
Old 09-04-2005, 01:42 AM   #3
Bodkin
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: U.K. Devon
Distribution: Debian
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tkx for the reply.
I have done all this :lspci -v card is detected .Its a sound blaster.
installed alsa-base,alsa-utils,alsamixer etc
Ran alsaconf ,it does not detect card/driver.
Have gone to kernel-image 2.6.11-1-k7 from Testing although my system is Stable.
Alsaconf now detects the card/driver system but still no sound.
Card has a proven alsa driver snd-ca0106 which is the selected one.
Is there something i can put my crowbar to and lever it into place.
I am using Gnome Desktop by the way as the USB set up works out
of the box.(no hassle there).
Tkx in advance for any help.
 
Old 09-04-2005, 05:50 AM   #4
rednuht
Member
 
Registered: Aug 2005
Posts: 239
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
make sure you set the mixer settings if alsaconf did setup your card, it always starts at 0 volume.
alsamixer
 
Old 09-04-2005, 08:31 AM   #5
Bodkin
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: U.K. Devon
Distribution: Debian
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tkx for the info ref the mixer/volume comtrols,have rechecked and they
are ok.
Something very basic is adrift and i cannot see it.Maybe time for the hammer.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.6.13 kernel + Alsa i810 modules problem Mr.Bingles Debian 5 10-01-2005 04:40 PM
Various New Kernel Issues(modules loading, ALSA) DvChWi Slackware 3 07-09-2004 07:03 PM
Problem with alsa modules (not loading into the kernel) fsateler Linux - Hardware 3 07-04-2004 10:53 PM
ALSA installation. Can't load modules into the kernel actteoh Linux - Hardware 7 05-07-2004 10:32 PM
Alsa modules & a win4lin kernel raypen Linux - Software 5 04-22-2003 09:21 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 02:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration