LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > DamnSmallLinux
User Name
Password
DamnSmallLinux This forum is for the discussion of DamnSmallLinux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-17-2008, 02:37 PM   #1
roystonlodge
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 161

Rep: Reputation: 32
Getting betaftpd to work properly.


Hey folks.

I have betaftp running on my DSL box, and I can access it from computers at home but not from computers outside. I've forwarded port 21 on my router, but it still isn't working.

Is there another port I have to forward, or another setting I have to configure?

I do have a static IP.
 
Old 12-17-2008, 05:42 PM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 29,394
Blog Entries: 55

Rep: Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565Reputation: 3565
Unfortunately "still isn't working" isn't a description or error message I can glean useful nfo from. Active FTP however requires both ports TCP/20 and TCP/21.

Last edited by unSpawn; 12-17-2008 at 05:43 PM.
 
Old 12-18-2008, 02:04 PM   #3
roystonlodge
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: 32
I solved my problem by changing the settings on my FTP client. I was trying use Passive transfer mode when I should have been using active transfer mode.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compiz doesn't work properly Pazau Linux - Software 18 12-21-2008 09:33 PM
can't get vsftpd to work properly alfredofernandeza Linux - Server 2 12-13-2006 12:27 AM
CP command doesn't work properly? itz2000 Linux - Newbie 1 08-02-2005 02:14 PM
NVIDIA does not work properly in 10.1 Cornholio Slackware 7 03-28-2005 04:00 PM
gpm don't work properly Duukkis Linux - Software 3 03-21-2004 10:58 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > DamnSmallLinux

All times are GMT -5. The time now is 05:48 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration