LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > DamnSmallLinux
User Name
Password
DamnSmallLinux This forum is for the discussion of DamnSmallLinux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-01-2011, 10:00 PM   #16
aus9
LQ Addict
 
Registered: Oct 2003
Location: Australia
Distribution: MX 18/ TC64
Posts: 5,301

Rep: Reputation: Disabled

back to your compile attempt

did you download the tarball?
http://www.linuxant.com/drivers/ript...3122800.tar.gz

did you spot you need a certain compiler version which you do not appear to have?
gcc version 2.95.4 or similar is required to compile modules for your kernel

I don't use DSL so can not help....but if interested in NOT buying a cheap sound card....maybe you could try puppy or tinycore
tinycore developer is ex-DSL and puppy is due to google hit

http://www.mepis.org/archives/node/10797
Altho its 2006

http://www.murga-linux.com/puppy/vie...d35c42579963d9
suggest you try puppy out in live cd

post the output in a code box for
aplay -l
lsmod
lspci

if puppy works we should be able to cheat and see how to make alsa work with dsl?

---------- Post added 02-11-11 at 11:00 ----------

back to your compile attempt

did you download the tarball?
http://www.linuxant.com/drivers/ript...3122800.tar.gz

did you spot you need a certain compiler version which you do not appear to have?
gcc version 2.95.4 or similar is required to compile modules for your kernel

I don't use DSL so can not help....but if interested in NOT buying a cheap sound card....maybe you could try puppy or tinycore
tinycore developer is ex-DSL and puppy is due to google hit

http://www.mepis.org/archives/node/10797
Altho its 2006

http://www.murga-linux.com/puppy/vie...d35c42579963d9
suggest you try puppy out in live cd

post the output in a code box for
aplay -l
lsmod
lspci

if puppy works we should be able to cheat and see how to make alsa work with dsl?
 
Old 11-01-2011, 11:06 PM   #17
mmtt22
Member
 
Registered: Oct 2011
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
No I do not have a bios entry that I know of... I might look around though.

Which is the modem part of this? The only jacks on it are an audio out and a game port ( which I have a game pad connected to ). The modem and Ethernet are on different cards. Or maybe I missed something
If the "modem" is actually the game port then it could be disabled as I don't see any use except for my games, which I still boot windows for. Even a real modem could. As Long as it does not effect my ethernet.

These are the the steps I took:

1. Downloaded the generic riptide tar.gz (not the auto installer)
2. Extracted it using the terminal to /home/dsl/
3. Renamed it to riptide for easy typing
4. Navigated to it in terminal, cd /home/dsl/riptide/
5. Ran make install
6. bash: make: command not found, I came here for help
7. Installed all three packages listed. One didn't seem to download but using a .uci instead of the .dsl worked
8. Repeated steps 4 and 5
9. Got permission denied errors like crazy
10. Ran as root
11. Got the errors as posted earlier
12. Ran ripconfig just to see. Got the message as posted earlier

That should be everything.

So whats this about a module not loading? What should be my next move?

I also can't thank you enough aus9. You have been so helpfull to me and given me plenty of help. And thanks for trying camorri.

Edit:
Sorry I missed this post... Must have posted wile i was typing.
I have tried puppy before and it simply won't boot. Wary puppy boots but is too slow to even open a file browser. See i only have 64mb ram. That's why i use dsl

Last edited by mmtt22; 11-01-2011 at 11:10 PM. Reason: Added something
 
Old 11-02-2011, 01:55 AM   #18
aus9
LQ Addict
 
Registered: Oct 2003
Location: Australia
Distribution: MX 18/ TC64
Posts: 5,301

Rep: Reputation: Disabled
----what is your next move --- is up to you.

as cascade9 suggested you could look for a cheap sound device

I gather you use ethernet which is good so .....the modem has to have sound....it can interfere with a real sound device. that is why I wanted you to disable in your bios.

I suggest you look at tinycore or its smaller cousin microcore.

I suggest you then ask for compiling help at the tinycore forums.

I have used tinycore's oss and alsa on my real hardware....but I no longer use it or post there but I am pretty sure once you install the compiltec packages (auto gets the dependencies) when you re-run the riptide stuff using root....post there and someone is bound to help you (I hopes)

Quote:
Title: compiletc.tcz
Description: compiletc metapackage
Version: 0.1
Author: n/a
Original-site: tinycorelinux.com
Copying-policy: n/a
Size: 4 K
Extension_by: N. Carigon
Comments: This is a meta-extension for a compile environment
Change-log: 2009/08/22 - First version
updated for tc-4 (juanito)
Current: 2011/08/20
2) alternatively install a cheap usb sound device but not sure if you are on battery or not.

I don't think I can help you any more.

compiling is not my strong suit.

good luck
 
Old 11-02-2011, 09:23 AM   #19
mmtt22
Member
 
Registered: Oct 2011
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I think I will give up on the compiling. It just seems like it won't work at all. I might look around for a cheap sound device if I really want it, but I might just end up using the pc for other stuff. Feel free to sugest any cards that are compatible though.

Thank for everybody's help and sugestions!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card not Working VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50) d0lle Linux - Hardware 0 11-04-2008 05:09 PM
media problem with .avi --- audio only in vlc working rest amarock ,etc. not working fedex Linux - Newbie 1 12-22-2007 08:06 AM
TV tuner Card Audio not working!! shankvio Linux - Hardware 2 06-27-2007 12:33 AM
Gentoo audio not working --intel AC'97 card Brnzwngs Linux - Hardware 6 10-29-2005 06:31 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > DamnSmallLinux

All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration