LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > CentOS
User Name
Password
CentOS This forum is for the discussion of CentOS Linux. Note: This forum does not have any official participation.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-22-2015, 08:19 AM   #1
boycottsystemd
Member
 
Registered: Aug 2014
Posts: 39

Rep: Reputation: Disabled
CentOS 7, Wifi is not working (Intel Centrino Wireless-N 135).


"Unknown PCI device" in GUI Network Manager. I did reinstall driver. Wifi was working during install. I didn't install KDE Plasma.
Does anyone know please how to solve it ?

$ dmesg | egrep -i "intel|wireless|iwlwifi|wlp5s0"
Code:
[    0.000000] Reserving Intel graphics stolen memory at 0xcba00000-0xcf9fffff
[    0.037251] smpboot: CPU0: Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz (fam: 06, model: 3a, stepping: 09)
[    0.037277] Performance Events: PEBS fmt1+, 16-deep LBR, IvyBridge events, full-width counters, Intel PMU driver.
[    1.373625] intel_idle: MWAIT substates: 0x21120
[    1.373627] intel_idle: v0.4 model 0x3A
[    1.373628] intel_idle: lapic_timer_reliable_states 0xffffffff
[    1.445052] Intel P-state driver initializing.
[    1.445067] Intel pstate controlling: cpu 0
[    1.445080] Intel pstate controlling: cpu 1
[    1.445095] Intel pstate controlling: cpu 2
[    1.445108] Intel pstate controlling: cpu 3
[    1.445122] Intel pstate controlling: cpu 4
[    1.445137] Intel pstate controlling: cpu 5
[    1.445154] Intel pstate controlling: cpu 6
[    1.445168] Intel pstate controlling: cpu 7
[    2.929992] fbcon: inteldrmfb (fb0) is primary device
[    3.665586] i915 0000:00:02.0: fb0: inteldrmfb frame buffer device
[    9.789681] Intel(R) Wireless WiFi driver for Linux, in-tree:
[    9.789684] Copyright(c) 2003- 2014 Intel Corporation
[    9.790125] iwlwifi 0000:05:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
[    9.790183] iwlwifi 0000:05:00.0: irq 47 for MSI/MSI-X
[    9.882472] iTCO_wdt: Intel TCO WatchDog Timer Driver v1.11
[   10.073012] iwlwifi 0000:05:00.0: loaded firmware version 18.168.6.1 op_mode iwldvm
[   10.115917] iwlwifi 0000:05:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEBUG disabled
[   10.115920] iwlwifi 0000:05:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEBUGFS enabled
[   10.115921] iwlwifi 0000:05:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEVICE_TRACING disabled
[   10.115923] iwlwifi 0000:05:00.0: Detected Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 135 BGN, REV=0x120
[   10.115970] iwlwifi 0000:05:00.0: L1 Disabled - LTR Disabled
[   10.154909] systemd-udevd[476]: renamed network interface wlan0 to wlp5s0
[   10.168872] intel_rapl: domain uncore energy ctr 14018:14018 not working, skip
[   10.399540] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 48 for MSI/MSI-X
[   10.426930] input: HDA Intel PCH Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input10
[   10.427461] input: HDA Intel PCH Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input11
[   10.428085] input: HDA Intel PCH HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input12
[   98.983713] iwlwifi 0000:05:00.0: L1 Disabled - LTR Disabled
[   98.991233] iwlwifi 0000:05:00.0: Radio type=0x0-0x0-0x0
[   99.051196] iwlwifi 0000:05:00.0: L1 Disabled - LTR Disabled
[   99.058712] iwlwifi 0000:05:00.0: Radio type=0x0-0x0-0x0
[   99.118659] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlp5s0: link is not ready

$ sudo systemctl status NetworkManager
Code:
NetworkManager.service - Network Manager
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/NetworkManager.service; enabled)
   Active: active (running) since Pá 2015-05-22 12:00:59 CEST; 3min 14s ago
 Main PID: 5088 (NetworkManager)
   CGroup: /system.slice/NetworkManager.service
           └─5088 /usr/sbin/NetworkManager --no-daemon

kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): Activation: Stage 5 of 5 (IPv4 Configure Commit) scheduled...
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): Activation: Stage 3 of 5 (IP Configure Start) complete.
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): Activation: Stage 5 of 5 (IPv4 Commit) started...
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): device state change: ip-config -> ip-check (reason 'none') [70 80 0]
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): Activation: Stage 5 of 5 (IPv4 Commit) complete.
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): device state change: ip-check -> secondaries (reason 'none') [80 90 0]
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): device state change: secondaries -> activated (reason 'none') [90 100 0]
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  NetworkManager state is now CONNECTED_LOCAL
kvě 22 12:00:59 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  (virbr0): Activation: successful, device activated.
kvě 22 12:01:05 localhost.localdomain NetworkManager[5088]: <info>  startup complete
$ sudo ip link
Code:
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT 
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
2: enp3s0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN mode DEFAULT qlen 1000
    link/ether 8c:89:a5:0b:e7:01 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: wlp5s0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc mq state DOWN mode DEFAULT qlen 1000
    link/ether 0c:d2:92:58:6d:a8 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
4: virbr0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc noqueue state DOWN mode DEFAULT 
    link/ether 52:54:00:4b:f9:f1 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
5: virbr0-nic: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc pfifo_fast master virbr0 state DOWN mode DEFAULT qlen 500
    link/ether 52:54:00:4b:f9:f1 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
 
Old 05-23-2015, 02:52 AM   #2
ardvark71
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2015
Location: Oregon, USA
Distribution: Lubuntu 14.04, Windows Vista
Posts: 6,277
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838
Hi...

Could you also give us the output for...

Code:
lspci -nnk | grep -i net -A2
Code:
rfkill list
Thanks!
 
Old 05-24-2015, 01:58 AM   #3
boycottsystemd
Member
 
Registered: Aug 2014
Posts: 39

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I thank you :-)

$ lspci -nnk | grep -i net -A2
Code:
03:00.0 Ethernet controller [0200]: Qualcomm Atheros Killer E220x Gigabit Ethernet Controller [1969:e091] (rev 13)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. [MSI] Device [1462:10cd]
	Kernel driver in use: alx
05:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Centrino Wireless-N 135 [8086:0892] (rev c4)
	Subsystem: Intel Corporation Centrino Wireless-N 135 BGN [8086:0062]
	Kernel driver in use: iwlwifi

$ rfkill list
Code:
0: hci0: Bluetooth
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no
 
Old 08-26-2015, 11:34 PM   #4
riyague
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2015
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy

Did you find the solution to this issue? I have the same problem
 
Old 08-27-2015, 12:55 AM   #5
ardvark71
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2015
Location: Oregon, USA
Distribution: Lubuntu 14.04, Windows Vista
Posts: 6,277
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838
Quote:
Originally Posted by riyague View Post
Did you find the solution to this issue? I have the same problem
Hi...

Welcome to the forum

I happened to find this thread from someone who had a similar problem. Not sure if the ideas there will help...

Regards...
 
Old 11-29-2015, 04:42 AM   #6
boycottsystemd
Member
 
Registered: Aug 2014
Posts: 39

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by riyague View Post
Did you find the solution to this issue? I have the same problem
Hello, excuse my delay. Yes, I did find solution. I'm sorry, I don't remember how I've solved this issue. Do you need still know the solution ?
 
Old 11-29-2015, 05:51 AM   #7
ardvark71
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2015
Location: Oregon, USA
Distribution: Lubuntu 14.04, Windows Vista
Posts: 6,277
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838Reputation: 838
Quote:
Originally Posted by boycottsystemd View Post
Hello, excuse my delay. Yes, I did find solution. I'm sorry, I don't remember how I've solved this issue. Do you need still know the solution ?
Hi...

If you can remember it, it might be helpful for a lot of folks. Also, if you would, please mark this thread as "SOLVED" be clicking on "Thread Tools" directly above your initial post. Thanks!

Regards...

Last edited by ardvark71; 11-29-2015 at 05:53 AM. Reason: Added request.
 
Old 11-29-2015, 06:35 AM   #8
boycottsystemd
Member
 
Registered: Aug 2014
Posts: 39

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by ardvark71 View Post
Hi...

If you can remember it, it might be helpful for a lot of folks. Also, if you would, please mark this thread as "SOLVED" be clicking on "Thread Tools" directly above your initial post. Thanks!

Regards...
Hi,

I tried advices from many web pages, forums etc so it's hard to tell which has helped.

I've saved these web pages on disk:
Code:
HowTos_Laptops_NetworkManager - CentOS Wiki.html
Can I install rpm packages offline? - FedoraForum.org.html
[Solved][Intel Centrino N 135] Wifi not working.html
HowTos_Laptops_Wireless - CentOS Wiki.html
Setting up WiFi on Centos using CLI.html
Connecting Centos 6 Linux to a wifi network with a WEP key.html
I've found in .bash_history (lowest command was first):

Code:
sudo systemctl reload NetworkManager
sudo systemctl restart NetworkManager
sudo ip link set wlp5s0 up
sudo ip link show wlp5s0
sudo systemctl restart NetworkManager
sudo systemctl start network.service
sudo systemctl restart network.service
sudo systemctl reload NetworkManager
sudo systemctl restart NetworkManager
 
Old 08-14-2016, 12:39 AM   #9
HughRed
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Location: Toronto, Canada
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
I had this problem. The solution was to install the package "NetworkManager-wifi". Seems obvious in retrospect. Lots of others seem to be stumped by this problem.

I'm not allowed to post a URL yet so I cannot tell you where on stackexchange I found the solution.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Inspiron 5520 + WIFI intel centrino n2230 rass al gul Linux - Laptop and Netbook 1 09-04-2012 09:35 AM
Intel Centrino-N 1030 wireless not working SierraII Linux - Newbie 1 05-15-2012 10:09 AM
Wireless not working.. Intel Centrino Wifi/Wimax 6050 Series - Slackware 13.1 drfrostbyte Linux - Wireless Networking 2 03-28-2011 03:53 PM
[SOLVED] Wireless not working: intel 5100 wifi with Debian Lenny 2handband Linux - Networking 8 06-02-2010 10:00 AM
No wifi connection though Intel(R) PRO/Wireless 2200BG seems to be working Gaspar Linux - Wireless Networking 1 05-22-2008 01:34 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > CentOS

All times are GMT -5. The time now is 07:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration