LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > antiX / MX Linux
User Name
Password
antiX / MX Linux This forum is for the discussion of antiX and MX Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-02-2020, 06:29 AM   #1
dmtparker
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2015
Distribution: MxLinux 19.2
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
Question Suddenly audio not working on selected apps


I have used Linux for many years and MxLinux for several years. I currently am running Mx-19.2 with all updates as of today installed. My hardware is an Intel NUC with either headphones plugged in or Clarium Bluetooth ear buds. I am using the default audio setup which is Alsa, Device=default (have also tried HDA Intel PCH), Channel = Master (have also tried PCM). Until the other day, everything was fine. FWIW, I have always had two speaker icons show up on my launch bar. I usually just close one (quit), but it has never made any difference. Either one seems to work. Now, suddenly, I get sound normally from Firefox and from VLC, but NOT from Clementine or Pithos. To make things even stranger, Pandora works if I connect via Firefox, but Pithos does not. When I open the mixer, it shows a listing for Clementine (and the name of the song currently playing) or Pithos, but no sign of audio coming from them whereas Firefox or VLC shows the pulsating volume as expected. Given that one internet source works and the other does not and one local source works and the other does not, I have no idea where to start trouble shooting!
This is one of the weirdest problems I've had.
Any / all help or suggestions appreciated.
 
Old 10-03-2020, 09:38 AM   #2
sgosnell
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Baja Oklahoma
Distribution: Debian Stable and Unstable
Posts: 1,945

Rep: Reputation: 536Reputation: 536Reputation: 536Reputation: 536Reputation: 536Reputation: 536
Have you tried the MX Linux forums? https://forum.mxlinux.org/ I'm not familiar with MX, so I would start there for specific help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Debian Strech - audio suddenly not working Yure Talis Debian 4 01-07-2019 10:26 AM
Mint 17.1 Rebecca suddenly switches to sign in screen; Firefox suddenly shuts down. TooTall Linux Mint 6 10-16-2016 09:30 AM
current -- suddenly hdmi audio is hd:0, instead of the pci audio card genss Slackware 5 04-25-2016 08:07 AM
I need a script to Delete Selected BackupFiles and Restore selected backup file finalwar Linux - Newbie 3 07-20-2010 02:10 AM
Granting selected user access to selected network interface dexen Linux - Networking 2 10-04-2009 03:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > antiX / MX Linux

All times are GMT -5. The time now is 10:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration