LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > antiX / MX Linux
User Name
Password
antiX / MX Linux This forum is for the discussion of antiX and MX Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2018, 05:29 PM   #1
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 17
Posts: 8,994
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106
MX 17 Fresh Install Having Trouble Getting WiFi To Work


Hi:

I just performed a fresh installation of MX 17 on my quad core desktop and I'm having trouble getting the wifi to work.

In the MX Network Assistant I can see my wifi card listed and it says that the wifi is enabled.

Code:
02:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8192CE PCIe Wireless Network Adapter (rev 01)
I used the gdebi pkg manager to find out if the firmware-realtek driver is installed and it is.

How can I get this working?

Thanks in advance:-
 
Old 11-24-2018, 07:35 PM   #2
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 17
Posts: 8,994

Original Poster
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106
Don't know what I did but after a reboot the Network Manager showed me a window on the desktop that networks were available.
The Network Connections wasn't helpful either for some reason making a new wireless connection didn't help.

I looked all over the desktop and in the panel and finally I found all of the networks around me. I'm online now.

Very nice distro.- Very well done:-

Now I'm off to find the fix for no sound:-
 
Old 12-02-2018, 11:06 AM   #3
XenaneX
Member
 
Registered: Jan 2009
Location: Atlanta Georgia USA
Distribution: MX16 - formerly PCLOS
Posts: 150
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 20
I would suggest asking on the MX Linux dedicated forums or even the MX_Linux Facebook group. Glad you got the wifi working, mine was picked up from the first boot and I was very impressed and happy.

https://www.facebook.com/groups/665300826967101/

https://forum.mxlinux.org/
 
Old 12-02-2018, 01:12 PM   #4
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 17
Posts: 8,994

Original Poster
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106Reputation: 1106
Thanks for the link to the MX Forum.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fresh install of Debian 6.0.7 missing NIC firmware, having trouble adding from usb thebergmaster Linux - Newbie 5 04-15-2013 04:58 PM
Wifi not working after having fresh install of ubuntu 11 meharih Linux - Wireless Networking 2 09-06-2011 07:17 AM
ADMtek worked with mandrake but having trouble getting it to work in slackware toastermaker Linux - Wireless Networking 1 02-01-2004 02:58 PM
Having trouble getting java to work on Linux... nejiron Linux - Software 5 11-07-2003 03:58 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > antiX / MX Linux

All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration