LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Zenwalk (http://www.linuxquestions.org/questions/zenwalk-75/)
-   -   Zenwalk reboots after shutdown (http://www.linuxquestions.org/questions/zenwalk-75/zenwalk-reboots-after-shutdown-592705/)

adriv 10-18-2007 06:29 AM

Zenwalk reboots after shutdown
 
Hi,

I installed Zenwalk 4.8 on a P3, everything looks fine, but there is one problem: Shutting down the pc seems normal, everything is unmounted, disks stop spinning, lights go out and then... it reboots. Doesn't matter whether the halt command is given by root or a user, nor whether you do it from commandline or graphical.
I have checked the logs and dmesg but don't see errors.

Tried some settings in BIOS, but no go.

Anyone an idea how to fix this?

GrapefruiTgirl 10-19-2007 01:46 PM

What settings were you looking at in the BIOS??
My first suggestion would be to see that the APM and/or ACPI systems in the BIOS are enabled. This is where software-shutdown of the machine is made possible.

Now, if these are turned on, then I would next look at whether your Zenwalk OS is using either the APMd system or and ACPId system of issuing power and sleep commands, and see that it/they are properly configured so that the shutdown command is actually being issued and interpreted correctly, and that the computer is set up (in the BIOS) correctly to allow it to happen.

adriv 10-20-2007 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by GrapefruiTgirl (Post 2929945)
What settings were you looking at in the BIOS??
My first suggestion would be to see that the APM and/or ACPI systems in the BIOS are enabled. This is where software-shutdown of the machine is made possible.

Now, if these are turned on, then I would next look at whether your Zenwalk OS is using either the APMd system or and ACPId system of issuing power and sleep commands, and see that it/they are properly configured so that the shutdown command is actually being issued and interpreted correctly, and that the computer is set up (in the BIOS) correctly to allow it to happen.

Indeed I checked the apm/acpi stuff in BIOS. Tried every possibilty in Boot, but no luck.
I've had shutdown issues (on different machines) before and they are all related to the 2.6 kernel...
So (this pc is for my mother in law), I installed Slackware 10.2 and everything is OK.
Sorry about Zenwalk, it's a nice distro. But I want to save them the hassle of pushing the power button as it's their first Linux encounter. ;)

Thanks for the answer anyways!


All times are GMT -5. The time now is 05:39 AM.