LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk
User Name
Password
Zenwalk This forum is for the discussion of Zenwalk Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-14-2007, 03:47 PM   #1
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Rep: Reputation: Disabled
What's wrong with Slackware Repository?


I like Zenwalk, and have only had one problem so far. Trying to download and install from the Slackware-Current Repository. Everything fails with the message "corrupted file". Tried it on 2 occasions with Emacs - same result.
 
Old 02-14-2007, 03:49 PM   #2
MS3FGX
Guru
 
Registered: Jan 2004
Location: NJ, USA
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 5,852

Rep: Reputation: 351Reputation: 351Reputation: 351Reputation: 351
No idea, never had any problems like that. Sounds like it is an MD5 issue maybe?
 
Old 02-15-2007, 01:26 AM   #3
guth
Member
 
Registered: Aug 2006
Location: France
Distribution: Zenwalk
Posts: 132

Rep: Reputation: 15
you might have a look here:
http://support.zenwalk.org/index.php/topic,6113.0.html

the idea is:
if your mirror looks like:
http://ftp.belnet.be/packages/slackw...ent/slackware/
delete the last "slackware" and everything should be fine
 
Old 02-15-2007, 04:45 AM   #4
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
OK, thanks. Trouble is I've a bigger problem now. I installed some stuff last night, and everything went OK. But this morning, trying to boot into Zenwalk the progress bar on the gets right across, then a message box pops up with errors related to the X server: mouse, keyboard, and nv modules not found. Along with the installs I did netpkg upgraded or updated xorg-7.1.1-i486-42.1 to 42.4. Could this have anything to do with the problem?
 
Old 02-15-2007, 06:50 AM   #5
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I've reinstalled Zenwalk and not installed whatever caused the X server problem. And I've edited netpkg.conf so the Slackware depository problem is solved too. Thanks.
 
Old 02-15-2007, 05:27 PM   #6
guth
Member
 
Registered: Aug 2006
Location: France
Distribution: Zenwalk
Posts: 132

Rep: Reputation: 15
your mouse, keyborad, ... problem was just a package missing
"netpkg xorg-drivers" should have solved the problem
 
Old 02-15-2007, 07:28 PM   #7
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I missed what it was that I had netpkg installing that updated xorg, so I've done it again - it was among the dependencies for Wine. Thanks, I'll update the drivers next time. Just got a couple more distros to try before I settle for one. Zenwalk is my No.1 for compact distros, and Slackware for full distros.

Last edited by brianL; 02-16-2007 at 03:28 AM.
 
Old 02-16-2007, 06:01 PM   #8
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Giving Vector Linux (half-sister of Zenwalk?) a try.
 
Old 03-22-2007, 04:42 PM   #9
WLReed
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Update the drivers

Quote:
Originally Posted by brianL
OK, thanks. Trouble is I've a bigger problem now. I installed some stuff last night, and everything went OK. But this morning, trying to boot into Zenwalk the progress bar on the gets right across, then a message box pops up with errors related to the X server: mouse, keyboard, and nv modules not found. Along with the installs I did netpkg upgraded or updated xorg-7.1.1-i486-42.1 to 42.4. Could this have anything to do with the problem?

I had the same problem when I did the update. After I installed the xorg-drivers from netpkg everything was fine. No problems so far.
Hope this helps.
 
Old 04-05-2007, 05:44 AM   #10
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Just installed Zenwalk again this morning. Updated everything with netpkg - all OK so far (touch wood!).
(That didn't last long.)

Last edited by brianL; 04-05-2007 at 02:07 PM.
 
Old 05-05-2007, 11:42 AM   #11
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,926
Blog Entries: 51

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
How's that been posted again? I didn't do it.
My mistake, ignore above remark, reading dates wrongly. Brain crashing!

Last edited by brianL; 05-05-2007 at 11:48 AM.
 
  


Reply

Tags
drivers, update


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] What is wrong with this repository? MBA Whore Debian 11 12-30-2006 03:39 PM
Wrong optimizations for Slackware current? MS3FGX Slackware 7 01-12-2006 08:23 PM
Wrong Processor Speed in Slackware 9.1 Fernando534 Linux - Hardware 0 06-16-2004 09:15 PM
Slackware uses wrong video adapter elitecodex Slackware 1 02-25-2004 03:19 PM
Slackware 9.0 ISO labeled wrong? jrdioko Slackware 9 05-09-2003 03:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration