LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-26-2006, 06:20 PM   #1
Mindlesscomic
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unusual exit of pppd/wvdial in Ubuntu.


I have been running Ubuntu for a day now and love it, having some slight issues with connecting to the net though ( and no I am not inexperianced so don't take that approach )

I've properly configured wvdial using the wvdialconf... now I run it and the output is as follows:

zero@Zero:~$ sudo wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT7670168
--> Waiting for carrier.
ATDT7670168
CONNECT 49333/ARQ/V90/LAPM/V42BIS
--> Carrier detected. Waiting for prompt.
Level 3 Comm nas14.2md1 UQKT2
Username:/login:/Login:
--> Looks like a login prompt.
--> Sending: lsv620@peoplepc.com
lsv620@peoplepc.com
Password:
--> Looks like a password prompt.
--> Sending: (password)
Entering PPP Session.
IP address is 4.248.233.117
MTU is 1524.
--> Looks like a welcome message.
--> Starting pppd at Thu May 25 01:28:48 2006
--> pid of pppd: 9943
--> Disconnecting at Thu May 25 01:28:48 2006
--> The PPP daemon has died: pppd options error (exit code = 2)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> I guess that's it for now, exiting
--> The PPP daemon has died. (exit code = 2)

Notice the lack of a proper explanation for the exit, the man pages suggest it is an option oriented setting. My login info is correct, it's connecting fine but for some reason randomly exits. The config file (wvdial.conf) is the stock one with modifications where necessary (num.,login,pass) nothing more.

Does anyone have any idea what I might do?

(Pon doesn't work as an alternative connection nor does the GUI version, this is the only working method... well semi-working)

I really would appreciate some assistance!

Thank you,
Louis

P.S. Tried debugging methods such as attempting stupid mode in wvdial.conf. No help.
 
Old 09-27-2012, 09:29 AM   #2
pgibsonorg
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2011
Posts: 8

Rep: Reputation: Disabled
You live near Springfield Illinois?
 
Old 09-27-2012, 02:28 PM   #3
NyteOwl
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Nova Scotia, Canada
Distribution: Slackware, OpenBSD, others periodically
Posts: 512

Rep: Reputation: 138Reputation: 138
Could be a number of things. Might try changing the MTU to 576 which is more common for dial-up than ethernet's standard 1500
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wvdial and pppd exit code 10 Hal Linux - Networking 5 07-08-2004 11:43 AM
Unusual signal 11 exit, Enemy Territory - help please? tmadhavan Linux - Software 2 03-02-2004 12:53 PM
pppd died: pppd options error (exit code 2 taveirac Linux - Networking 1 02-12-2004 10:17 AM
winmodem wvdial pppd died exit code 16 nakkaya Linux - Hardware 1 06-07-2003 06:59 PM
pppd died: pppd options error (exit code 2) ianwest Linux - Newbie 2 07-31-2002 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:38 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration