LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-11-2009, 02:58 AM   #1
green_minds
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Exclamation Ubuntu 8.10 Problem on GUI after installed


Hi to every1,

Thus anyone who installed Ubuntu 8.10 on a laptop with ATI Radeon graphics card having bad experience on booting after grub - boot kernel ends up in "tty1" display windows with login console ony. No windows for ubuntu just like booting from LiveCD.



thanks for any comment,,
 
Old 04-11-2009, 10:02 AM   #2
cmnorton
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Ubuntu, CentOS
Posts: 585

Rep: Reputation: 35
dpkg-reconfigure xserver-xorg

It sounds like X is not configured correctly. Before doing the following press CTRL+ALT+F7 to see if a graphics screen will come up.

If that does not work, try is booting into recovery mode and running dpkg-reconfigure xserver-xorg. For most of the answers, take the default.

For items like screen resolution, give yourself a few choices, so you can experiment when you get the x driver running.

If you're using a proprietary driver, consider using vesa.

Of course, before doing any of this, it would not hurt to log into the X-term login, and go explore the logs under /var/log to see if you can find out why X won't come up.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu 8.10 Problem getting HP psc 1215 printer installed ruguloo Linux - Hardware 0 03-11-2009 06:44 AM
Ubuntu Edgy, I installed KDE... will there be a problem if i remove it? mitchell7man Ubuntu 2 03-26-2007 10:34 PM
Got a problem after I Installed Ubuntu (no root ) Ongeboren Ubuntu 7 11-01-2006 11:34 AM
UBUNTU GUI Problem-PLZ HElp Mejc Linux - Newbie 4 08-26-2005 09:46 PM
Newly installed Slack 9.1 problem - can't log in to GUI Nylex Slackware - Installation 2 05-10-2004 12:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration