LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-04-2009, 05:05 PM   #1
lagu2653
Member
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Mint 12 "Lisa"
Posts: 103

Rep: Reputation: 15
SoundBlaster Live! No sound after logging in, but the initial drum heard


I have a Sound Card, SoundBlaster Live! (EMU10K), On the Line Out I have sound all the time, but on the Phones line I only have sound prior to logging in. I hear the initial drum sound, but after logging in the sound is gone. I have a SuSE/Ubuntu Dual boot so I have no /boot/loader.conf or /boot/grub.conf or /boot/grub/grub.conf. I use the SuSE boot menu. Is there a file which I need to edit? I've tried the mixers, changing all of the levels. Nothing helps.
 
Old 06-05-2009, 07:55 AM   #2
veerain
Member
 
Registered: Mar 2005
Posts: 462

Rep: Reputation: 49
Try unmute the card. For more configuration info visit www.alsa-project.org
 
Old 06-08-2009, 10:21 AM   #3
whk
Member
 
Registered: Jun 2005
Posts: 200

Rep: Reputation: 35
Try the terminal
# alsamixer and scroll right to 'Analog/Digital Output Jack' if it's 00 it's off. Use m to turn it on (MM).
to save config use
# alsactl store

This is a Dell OEM card.
lspci prints Creative Labs [SB Live! Value] EMU10k1X

hth
 
  


Reply

Tags
configuration, linux, sound


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen saver (powered down monitor) immediately after initial drum roll taylorkh Ubuntu 3 02-06-2008 01:12 PM
Soundblaster Live! and no sound jscerb Linux - Hardware 47 04-28-2004 03:16 AM
No Sound using SoundBlaster Live rhawthorne Linux - Hardware 2 03-08-2004 02:19 PM
Soundblaster Live = no sound? linuxgamer09483 Linux - Software 6 02-19-2004 12:15 AM
No sound with soundblaster live koboldmann5 Linux - General 7 06-05-2003 03:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration