LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-08-2007, 12:38 PM   #1
Mr.Smith
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Sound Problem with Ubuntu 7.04


Ok this is the deal.

I installed the live cd version of Ubuntu on a P4 with XPpro/Ubuntu7.04 Onboard via97 sound disabled in bios, all went well, played the .ogg file w/Mandella speaking about ubuntu. So I install it run for a few days get all the updates, Then my sound card does'nt work (Audigy 2Z Plantium) Now I go back into Windows XP as dual-boot was setup It doesn't work as well. So I Reparition start from scratch. But I also move the soundcard to a different PCI slot. Put windows back in sound card is fine but. Putting in the Ubuntu live sound now only works when I plug into onboard sound. Now I double check the bios, onboard is still disabled. I try with Kubuntu 7.04 still same issue. I put in the Elive cd from my magazine, it does dectect my audigy.

So now my question is does anyone have an Idea they can point me to resolve this issue. As I would like to contiune using the Ubuntu 7.04. Thanks
 
Old 07-08-2007, 01:28 PM   #2
stealth_banana
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Scotland
Distribution: Debian Sid / Kubuntu
Posts: 170

Rep: Reputation: 30
can you post the output of

lspci

and

lsmod | grep snd

When I first started using linux it took me 3 weeks to realise my sound was working, just all the levels were set to zero in the mixer, but that was about 10 years ago, things have got better.

Last edited by stealth_banana; 07-08-2007 at 01:29 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with sound firefox in ubuntu 6.10 (Flash(Youtube)) javierfut Linux - General 2 12-15-2006 10:19 AM
Sound problem with Powerbook running Ubuntu n.b.r. Linux - Laptop and Netbook 0 06-08-2006 05:47 PM
sound problem in ubuntu p-man Linux - Hardware 1 05-14-2006 05:26 PM
Ubuntu sound problem drzile Linux - Hardware 1 03-22-2005 06:08 AM
Ubuntu Errors: sound problems, host identification problem, and more... bad_ronald Linux - Newbie 1 09-19-2004 09:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration