LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-14-2007, 12:29 PM   #1
sachingarg1604
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Greater Noida, India
Distribution: Linux Mint 8
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
sata hard disk not detected by ubuntu


My board is ASUS A8V-VM (VIA Chipset 939 Socket). My hard disk (Seagate 80GB SATA) is not detected by ubuntu. How I can install ubuntu. (or which linux distro i can install)
 
Old 03-14-2007, 02:43 PM   #2
bendb
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Could you provide some more information about where the installation stops,
and what exactly makes you say (for example, an error message) that the
drive is not detected?

Also, which version of Ubuntu are you using?

-Ben
 
Old 03-15-2007, 03:57 AM   #3
sachingarg1604
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Greater Noida, India
Distribution: Linux Mint 8
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for trying to help. the prob was with chipset drivers. i resolved the problem myself
 
Old 03-15-2007, 05:57 PM   #4
fragos
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Fresno CA USA
Distribution: Ubuntu 10.10
Posts: 1,466

Rep: Reputation: 51
Could you be a little more specific as to how you solved the problem?
 
Old 07-29-2007, 03:05 PM   #5
mike24hockey
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
i think i may have a similar problem. When I tried to install the Ubuntu AlternateCD I got to the point where it was supposed to detect my hard disk. It did not find the driver and asked me to specify my driver. How do i find out what driver i need? I can't continue with the installation because I can't partition my hard drive if Ubuntu doesn't recognize it yet.

I have a Santa Rosa motherboard and a Intel Centrino Pro processor, 2 GB DDR2 RAM and a 120 GB SATA HDD 5400rpm hard disk. its a Lenovo Thinkpad T61. i'm currently running Windows Vista.

Nvidia Quadro NVS 140M graphics card

Any help would be greatly appreciated.

Last edited by mike24hockey; 07-29-2007 at 03:12 PM.
 
  


Reply

Tags
hardware, linux


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sata Hard Disk Slacktyro Slackware - Installation 3 09-09-2006 01:39 AM
Hard drive no longer detected after failed Ubuntu install Peepsalot Linux - Hardware 9 05-29-2006 10:52 PM
Installation problem: hard disk not detected juanma-lopez Suse/Novell 0 01-13-2005 02:19 AM
slave hard disk no longer detected by bios mikeybsae Linux - Hardware 1 10-22-2003 09:11 PM
Hard disk detected in linux even if disabled in BIOS sanjeevkumark Linux - Hardware 3 05-08-2003 12:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration