LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-11-2007, 03:11 AM   #1
gsoft
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Fedora, Debian
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
RAID Issues


I am having some issues in the installation with RAID 1. On my first attempt I forgot to setup the Root filesystem. (My setup was RAID 1, RAID 5). And got the error about the / missing. I rebooted the system. And my configuration stayed the same so setup the root this time and tried to install the system. Got errors whilst installing the software and couldnt setup grub or LILO (not too good), so rebooted the system and tried to start back from the beginning however I cannot remove my RAID 1 system.

I setup 2 spares and 4 active devices. I can remove all 5 except 1. Which I get the device or resource busy error when running
Code:
mdadm /dev/md0 --remove /dev/sda1
Ive tried doing
Code:
mdadm  /dev/md0 --zero-superblock /dev/sda1
(Not sure if this is totally correct), however get the cannot write to device no zeroing.

How can I remove it, the RAID only becomes active when I go to Configure RAID and finish (As I cannot setup another RAID Device) ?

Another issue is each time gone to the partition setup the partitions do not seem to be removed as they are all setup as RAID K which is why I go to Configure RAID. This is quite fustrating, as I am not sure what else I can do.

Some other points to note are there is no raidtool or mdadm.conf files in /etc

Ive googled and searched here but none have had a similar situation (at least that I can determine) and no one that comes close has ever noted exactly what they did.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAID Card Issues brokenpromises Linux - Hardware 1 08-17-2007 03:26 PM
Issues with RAID & Mandrake 10.1 ejennings_98 Mandriva 1 04-08-2005 05:48 AM
raid i/o issues with 3ware/debian ugr|dual Linux - Hardware 3 03-27-2005 04:35 PM
Raid issues Sigh Linux - Newbie 1 03-20-2005 09:32 PM
udev + sw raid issues Barx Slackware 0 10-15-2004 06:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration