LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-20-2006, 06:50 AM   #1
badbunny
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Finland
Distribution: Kubuntu Gutsy
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
Network not working at boot


Hello,
I recently installed a wlan card to my Kubuntu 6.06 computer. I haven't managed to ditch my normal cable adsl, as I haven't got the wpa to work yet. But my problem now is that my old cable adsl (eth0 on my system) won't start at boot. I have to disable and re-enable the eth0 connection with Control Center after every boot to get the net working.

- What might be causing this and is it correctable?
- Is it possible to write some kind of shell script that would disable and re-enable the eth0 at every boot (some kind of a ducttape repair to the problem).
 
Old 07-20-2006, 07:30 AM   #2
Guttorm
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Trondheim, Norway
Distribution: Debian and Ubuntu
Posts: 1,115

Rep: Reputation: 218Reputation: 218Reputation: 218
Hi

I once managed to get my computer behave like you describe. Not really sure how I did it, but what fixed it was editing the file /etc/network/interfaces. (I'd been using a wireless network too, when it messed up.)

It should be like:

# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
 
Old 07-27-2006, 04:23 PM   #3
badbunny
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Finland
Distribution: Kubuntu Gutsy
Posts: 95

Original Poster
Rep: Reputation: 15
That did it, thanks.

Sometimes I wonder what it would feel like to really know what I'm doing.
 
Old 07-31-2006, 03:35 AM   #4
-=Graz=-
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: Australia
Distribution: Fedora, Slackware, RHEL, AIX, HP-UX
Posts: 356

Rep: Reputation: 31
Keep at it !
Its only a matter of time before you realise you know a lot more than you think i bet..
 
  


Reply

Tags
networking, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Network] Getting network working during installation (netinstall) dubbeld00 Debian 2 05-30-2006 12:58 PM
Network card not working? Cannot activate network device eth0 lifeonitsown Linux - Networking 1 11-17-2005 06:30 AM
Network not working under Fedora, but does under gentoo boot CD BrianK Fedora 7 04-08-2005 04:18 PM
DragonFlyBSD: Network not working after boot Romendo *BSD 0 10-07-2004 02:51 PM
Ethernet Adapter not working or Network not working... phoenix07 Linux - Hardware 2 04-09-2004 06:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration