LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-24-2009, 09:30 PM   #1
Peter Shepard
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 96

Rep: Reputation: 15
moved harddrive from t61 lenovo to t60 lenovo, now cpu freezes


i moved my harddrive from t61 lenovo that had a widescreen to t60 lenovo that has a taller screen, not so wide, now cpu freezes, this usually jappens when trying to open a new window.

Other problems that occur are that my browser does not show the addresss bar or options other menu bar when I open a new browsing window even though I selected for it on my old window, I need to hit "F11" a couple of times for it to switch to the correct screen. Also, sometimes when I hit control tab to switch between windows, the other screens that are browsers that are open appear scrambled?

The stalling is the biggest problem. My mouse still works but I cannot access any of the open screens. It seems these problems are related but I am not sure. I am runing 8.10.

TIA
 
Old 10-26-2009, 06:17 AM   #2
soleil24
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Wellington NZ
Distribution: SuSE 11.2, Fedora 12
Posts: 49

Rep: Reputation: 18
You mean you just took the hdd from one machine and plugged it into another?

The T61 and T60 are significantly different machines - processor, chipset and graphics card just to start with.

I'd be surprised if such a wholesale hardware change could be accommodated on an installed system - it's not like just swapping out a network card. Have you checked the system logs for any reported hardware errors or modules failing to load?

IG
 
Old 10-26-2009, 09:32 AM   #3
Peter Shepard
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 96

Original Poster
Rep: Reputation: 15
A lot of "fails" in my system log. Not sure which can be causing the problem. I guess the best route is to reinstall on new system but things work fine except for this problem.

Oct 25 13:38:34 pedro kernel: [ 0.516031] Marking TSC unstable due to check_tsc_sync_source failed
Oct 25 13:38:34 pedro kernel: [ 4.182589] PM: Resume from disk failed.
Oct 25 13:39:02 pedro x-session-manager[9200]: WARNING: Application 'gnome-wm.desktop' failed to register before timeout
Oct 25 13:39:12 pedro x-session-manager[9200]: WARNING: Application 'libcanberra-login-sound.desktop' failed to register before timeout
Oct 25 13:44:19 pedro NetworkManager: <info> Activation (wlan0) failed for access point (2WIRE544-Katie)
Oct 25 13:58:25 pedro kernel: [ 1555.561478] iwl3945: Error sending REPLY_LEDS_CMD: iwl3945_enqueue_hcmd failed: -28
ng REPLY_LEDS_CMD: iwl3945_enqueue_hcmd failed: -28
Oct 25 14:55:05 pedro NetworkManager: <info> Activation (wlan0) failed for access point (2WIRE544-Katie)
Oct 25 14:55:05 pedro NetworkManager: <info> Activation (wlan0) failed.
Oct 25 14:56:14 pedro kernel: [ 5024.783114] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -111
Oct 26 07:10:39 pedro kernel: [ 0.868031] Marking TSC unstable due to check_tsc_sync_source failed
Oct 26 07:10:39 pedro kernel: [ 5.848800] PM: Resume from disk failed.
Oct 26 07:11:10 pedro x-session-manager[5783]: WARNING: Application 'gnome-wm.desktop' failed to register before timeout
Oct 26 07:11:21 pedro x-session-manager[5783]: WARNING: Application 'libcanberra-login-sound.desktop' failed to register before timeout
Oct 26 07:12:19 pedro NetworkManager: <info> Activation (wlan0) failed for access point (Free Public WiFi)
 
Old 10-26-2009, 06:11 PM   #4
soleil24
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Wellington NZ
Distribution: SuSE 11.2, Fedora 12
Posts: 49

Rep: Reputation: 18
Peter,
The previously installed system will have been configured to use specific modules and device firmware & drivers for your T61. The T60 will be a different configuration.

You *might* be able to attempt an in-situ re-configuration (does Ubuntu installer offer a "repair installation" option? that might work?) but IMO a clean install would be the safe bet.

If the swap had been say from a T61 with Quadro graphics to a T61 with Intel graphics then you might have got away with it. Things may *appear* to be running fine otherwise, but best case is you have a potentially unstable system !

IG
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wifi card for Lenovo ThinkPad T60 ANU Linux - Hardware 1 10-29-2008 11:15 AM
Slackware 12.0 on a Lenovo Thinkpad T61 Savet Linux - Laptop and Netbook 11 10-29-2008 12:14 AM
Lenovo t60 + dock hemulll Linux - Laptop and Netbook 2 08-03-2008 09:40 PM
Lenovo T61 users! Archer36 Slackware 6 04-03-2008 05:08 AM
Thinkpad Lenovo T61 Nikosis Slackware 33 07-05-2007 06:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration