LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-30-2009, 01:38 PM   #1
drmjh
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: North Carolina, USA
Distribution: Ubuntu 12.04LTS
Posts: 264

Rep: Reputation: 31
Monitor problems after downloading and installing 9.10


I laboriously downloaded (very slow ISP) Ubuntu 9.10 from the net last evening onto my desktop and installed it as an upgrade to 9.04, which performed flawlessly. Everything seemed o.k. until I agreed to permit it to reboot so the new install could be effective. It re-booted and my monitor seems to very quickly 'flash'. I get no image. The 'flash' is too quick for me to read but it is definitely alphanumerics. I do have a nvidia card installed which has been long recognized.
Since I can't read anything on the screen, I'm at a loss to do anything else but guess that this is the problem.
Although I've been using linux for some years, I'm not very facile in it.
These are my resources:
I have an older Knoppix 5.11 and could find some program on it to see if I can figure out what is the problem, but what and how are the issues.
I have a Ubuntu 9.04 disk that I could try to use to get back to where I started, providing it will let me "Update" rather than simply replace.
Any suggestions are welcome.
Matthew
 
Old 10-31-2009, 05:34 AM   #2
nxja
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Within The Universe, usually
Distribution: If I tell you, you will kill me.
Posts: 77

Rep: Reputation: 17
hope something works out for you. have a pc with tnt2 card, and am not going to approve the offer to upgrade to 9.10. (which may be impossible, since "update manager" is giving me the "unable to lock the download directory" message, and then refusing to download patches. instead it refreshes (ehhhh) the list, which re-enables the compiz items i need to regularly disable)
 
Old 10-31-2009, 05:43 AM   #3
manwithaplan
Member
 
Registered: Nov 2008
Location: ~/
Distribution: Arch || Sidux
Posts: 393

Rep: Reputation: 45
I actually installed the beta with a nvidia card. The issue is xsplash ... I new this was going to be a problem for Ubuntu in the future.

First I downloaded the Nvidia drivers into a seperate folder. Then I had to set a kernel parameter to go into single mode and rw mode, and then install the drivers manually. (you could try changing to a VT terminal instead, with ctrl-alt-F1)

Then I rebooted, and xsplash worked and I was able to get to a gdm login screen.

I think xsplash is great and all... except when they release it with no Nvidia support for newer cards.

Last edited by manwithaplan; 10-31-2009 at 05:44 AM.
 
Old 10-31-2009, 10:14 AM   #4
drmjh
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: North Carolina, USA
Distribution: Ubuntu 12.04LTS
Posts: 264

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Thanks MWAP.
I think you nailed the problem. Watching the boot process, I can follow the bios and Grub on the screen and then...nothing,except 'flashes'.
I tried Alt-ctrl-F1 at several stages of the boot process and post boot but to no avail.
I'm not comfortable pursuing the answer you outlined that worked for you when you installed the Beta v.
Can I assume that team canonical is aware of this glitch and are feverishly working on an answer, even as we speak ?
Matthew
 
Old 11-01-2009, 03:18 PM   #5
maxcelpc
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Elonex Webbook

I wonder if my problem is of the same origin. I too upgraded my working 9.04 with 9.10 and all was well until it rebooted. The screen is then totally broken up, like out of sync. I can tell that it has loaded by the ending beep, but cannot see anything except a running broken screen pattern.

I then tried a clean load of the webbook specific distro, with the same result. It's back to 9.04 for me, since kernel manipulation is further than I wish to go.

Bad move 9.10 - beware!.
 
Old 11-01-2009, 04:39 PM   #6
drmjh
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: North Carolina, USA
Distribution: Ubuntu 12.04LTS
Posts: 264

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Unhappy

I too will re-install U. 9.04. I wish they wouldn't release these things with such obvious and perennial problems. Or at least preface the release with a disclaimer: E.g. "the following video cards are not completely supported, Nvidia, etc."
Matthew
 
  


Reply

Tags
display, nvidia, upgrade


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New monitor problems, Fedora Cora 3, Samsung 913N monitor gingermeatboy Linux - Hardware 2 08-23-2005 09:22 AM
Monitor recognition problems upon installing Suse 8.2 tiox Suse/Novell 0 11-19-2004 10:16 PM
Monitor Problems - Installing SuSE 9.1 Personal Krater47 Linux - Hardware 2 09-09-2004 02:37 AM
Monitor doesn't wake up after stanby and battery monitor problems (tm) Linux - Laptop and Netbook 2 03-23-2004 07:34 AM
Monitor problems -- changing resolution back w/o monitor Jiawen Linux - Hardware 5 03-17-2004 11:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:26 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration