LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-22-2007, 09:40 PM   #1
bruno321
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Montevideo
Distribution: Kubuntu
Posts: 43

Rep: Reputation: 15
Lots of errors when running an app with sudo


Hi. I've just installed Kubuntu 6.10, but I have one problem: can't sudo. I mean, yes, I can for example sudo uname -r, but can't execute programs. With kwrite and kate for example, I get this which I don't get when executing them without sudo:

Code:
bruno321@bruno321:/etc$ sudo kwrite fstab
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 166
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 166
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

kdeinit: Can't connect to the X Server.
kdeinit: Might not terminate at end of session.
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

kded: cannot connect to X server :0.0
kded: ERROR: KUniqueApplication: Registering failed!
kded: ERROR: Communication problem with kded, it probably crashed.
kdeinit: Shutting down running client.
---------------------------------
It looks like dcopserver is already running. If you are sure
that it is not already running, remove /root/.DCOPserver_bruno321__0
and start dcopserver again.
---------------------------------

Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

kdeinit: Can't connect to the X Server.
kdeinit: Might not terminate at end of session.
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

kded: cannot connect to X server :0.0
kded: ERROR: KUniqueApplication: Registering failed!
kded: ERROR: Communication problem with kded, it probably crashed.
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
kio (KSycoca): ERROR: No database available! (lots more of these)
KCrash: Application 'kwrite' crashing...
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

drkonqi: cannot connect to X server :0.0
I'm aware that the first part is a different problem: it appears with every program I execute, sudoing or not. It had happened with me before, with Ubuntu some weeks ago, but it doesn't have any visual consequences. The other errors, unfortunately, do have bad consequences.

Anyway, I also get:

Code:
bruno321@bruno321:/etc$ su -
Password:
root@bruno321:/etc# kwrite fstab
kwrite: cannot connect to X server
I'm using an AMD Sempron 2800+, mounted on a MSI K7N2 Delta2 with 512 MB of RAM, and a Geforce 6200 of which I haven't yet installed the drivers. I will when Adept has finished updating stuff. If that works, I will post it.

Thanks a lot.
 
Old 02-22-2007, 10:33 PM   #2
cgjones
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Central New York
Distribution: Ubuntu
Posts: 405

Rep: Reputation: 30
Try kdesu instead of sudo.
 
Old 02-23-2007, 04:21 AM   #3
bruno321
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Montevideo
Distribution: Kubuntu
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well, actually I had to reinstall kubuntu (due to some bad messes with X.org and the nvidia drivers), and now I don't get that problem anymore (well, the first part, yes. Whenever I execute anything, but it doesn't have any visual consequences).

Thanks anyway
 
  


Reply

Tags
kde, kubuntu, sudo, x11


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check if an app is running and if it's not launch this app Coume Linux - General 3 07-28-2008 02:34 AM
Blocking access on a particular app (via sudo) Harlin Linux - Security 10 10-22-2006 02:11 PM
can't run app w/ sudo command fatblueduck Linux - Software 2 09-30-2005 07:39 PM
Lots of RX errors on internal eth pembo13 Linux - Networking 6 08-18-2004 08:03 AM
lots of errors after changing hostname bigcletus Linux - Networking 2 06-26-2003 11:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration