LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-31-2008, 10:04 AM   #1
nickshater
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Loss of sound after upgrade to 8.10, all I can hear is crackle


Hey all, I just recently upgraded to 8.10 upon starting up I tried to run amarok and all i can hear is this ugly crackle, no music what so ever. I figured it may just be amarok so I tried to listen to a youtube video and I got the same problem. Anyone have any clue what this could be. Ive been looking for documentation for a few hours and just cant seem to find anything that will solve my problem.


Here is my sound card info:
00:07.0 Audio device: nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio (rev a1)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 30cf
Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 21
Memory at f6480000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel


Thanks in advance any help is greatly appreciated.



Edit: Problem solved stupid error on my behalf. I tried everything but the most common sense solution. Alsa mixer showed that I wasnt muted but upon playing with volume control i saw that Master wasn't muted but PCM was.

Last edited by nickshater; 11-02-2008 at 11:08 AM. Reason: Fixed
 
Old 10-31-2008, 07:11 PM   #2
ehawk
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 1,257

Rep: Reputation: 48
Perhaps you should also post to the ubuntu installation and upgrades help forum:

http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=333
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Distro upgrade made my sounds crackle on SB128 hanc Linux - Hardware 2 05-29-2007 04:31 PM
sound recordings crackle roseplant Linux - Hardware 4 01-19-2006 03:04 PM
Sound crackle with RealPlayer and alsa-oss jrbiochem Linux - General 1 11-18-2005 10:05 AM
SuSE 9.1: partial sound loss after upgrade to KDE 3.3.2 darkmatter333 Suse/Novell 20 01-26-2005 05:14 AM
sound card configured. can hear testsound. cant hear cd's tdr_nj Red Hat 2 04-19-2004 09:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration