LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-12-2005, 10:43 AM   #1
eantoranz
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Colombia
Distribution: Kubuntu, Debian, Knoppix
Posts: 1,982
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 83
Question kdevelop interface designer doesn't run


I'm testdriving kdevelop to see if it fulfills our IDE needs.

When I try to run the interface designer (kdevdesigner), it crashes.

This is the backtrace:
Code:
(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/tls/i686/cmov/libthread_db.so.1".
(no debugging symbols found)
`system-supplied DSO at 0xffffe000' has disappeared; keeping its symbols.
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1231243040 (LWP 1426)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[KCrash handler]
#4  0xb6ca4ef1 in XCreateGC () from /usr/lib/libX11.so.6
#5  0xb71138bb in qsincos () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#6  0xb7113ee0 in qsincos () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#7  0xb7114301 in QPainter::updatePen () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#8  0xb71ccd8f in QPainter::setPen () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#9  0xb7300d54 in QSplashScreen::drawContents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#10 0xb7300910 in QSplashScreen::drawContents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#11 0xb7300969 in QSplashScreen::repaint () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#12 0xb7300aff in QSplashScreen::setPixmap () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#13 0xb7300ba8 in QSplashScreen::QSplashScreen () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#14 0x0804eac4 in ?? ()
#15 0x081784f8 in ?? ()
#16 0xbfe92c1c in ?? ()
#17 0x00000000 in ?? ()
#18 0x00000000 in ?? ()
#19 0x00000000 in ?? ()
#20 0x00000001 in ?? ()
#21 0x0804fef8 in vtable for QGList ()
#22 0x00000000 in ?? ()
#23 0x00000000 in ?? ()
#24 0x0804fe64 in vtable for QGList ()
#25 0xb7f95838 in ?? () from /lib/ld-linux.so.2
#26 0x00000000 in ?? ()
#27 0xb7f7f1ac in ?? ()
#28 0xbfe92b98 in ?? ()
#29 0xb7f877c9 in _dl_rtld_di_serinfo () from /lib/ld-linux.so.2
#30 0xb6a0cea2 in __libc_start_main () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#31 0x0804e7c1 in ?? ()
Maybe I have to install something???

It's a kubuntu breezy box.
 
Old 12-12-2005, 11:01 AM   #2
eantoranz
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Colombia
Distribution: Kubuntu, Debian, Knoppix
Posts: 1,982
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 83
I noticed that when ran from the console, I get this output:

Code:
$ kdevdesigner
QPainter::begin: Cannot paint null pixmap
QPainter::setPen: Will be reset by begin()
KCrash: Application 'kdevdesigner' crashing...
Hope that helps
 
Old 12-12-2005, 11:06 AM   #3
eantoranz
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Colombia
Distribution: Kubuntu, Debian, Knoppix
Posts: 1,982
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 83
It's solved!

Short answer:

go to /usr/share/apps/
link kdevelop3 to kdevelop: ln -s kdevelop3 kdevelop

I saw the answer here: http://www.linuxquestions.org/questi...postid=1625635
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTK+(GLADE interface designer) santhosh.linux Programming 3 01-02-2006 01:42 PM
convert a qt designer code in linux to run in windows shaj4848 LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 07-27-2005 02:29 AM
Open source interface designer for windows for cross platform programming? dr_zayus69 Programming 1 05-15-2005 08:34 AM
KDevelop 3 and QT-Designer JSmith Programming 3 09-16-2004 01:55 PM
kdevelop can't run programs foustware Linux - Software 0 08-17-2004 01:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration