LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

View Poll Results: Do you guys like the new test of PCLinuxOS?
Yes 8 61.54%
No 1 7.69%
Hate it 0 0%
I tried it, it's okay 2 15.38%
LOVE IT! 2 15.38%
Horrendous; tons of issues 0 0%
Multiple Choice Poll. Voters: 13. You may not vote on this poll

Reply
 
Search this Thread
Old 05-13-2007, 09:56 PM   #1
Mr. Frye
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy I can't install or run the Live CD of any version of Ubuntu...


I tried version 7.04, 6.10, and 5.10. For each of them [I made SURE I had chosen the right hardware version for the CD] it would get to the boot screen, I would press "boot," and a little blinking line would appear in the left-hand corner of my screen. It stays like that until my computer [a Compaq Presario laptop] hibernates.

Any help? Similar issues?

I want to try out Ubuntu - give me some tips if you can!
 
Old 05-13-2007, 10:21 PM   #2
masonm
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Following the white rabbit
Distribution: Slackware64 13.37 Android 4.0
Posts: 2,248

Rep: Reputation: 46
What does your poll have to do with your posted question? At all?
 
Old 05-13-2007, 11:20 PM   #3
binary_y2k2
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: England, UK
Distribution: Ubuntu 8.04 Server, Kubuntu 12.04
Posts: 698
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
hmm, compaq, I remember they can be a pain to get to boot due to the buggy hardware they have. Try pressing F6 to enter these boot options:
Code:
noapic nolapic acpi=off pci=noacpi
 
Old 05-16-2007, 09:47 AM   #4
Hern_28
Member
 
Registered: Mar 2007
Location: North Carolina
Distribution: Slackware 12.0, Gentoo, LFS, Debian, Kubuntu.
Posts: 906

Rep: Reputation: 38
Its ok.

Had ubuntu 7.04 on two systems installed with no problem. A compaq presario 1247 400mhz and and AMD 1.2gighz desktop. But the newest of the systems hangs on 3 or 4 drivers, the nvidia 6800gs hangs, via8237, onboard gigabit controller hung, and don't remember the last one, gave up with the fourth hang appeared.
 
Old 05-26-2007, 12:24 PM   #5
talkout
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Compaq Presario V6211 - Same Problem - Did you resolve yours?

Dear all,

I got a new Compaq Presario V6211 laptop which has

* AMD Turion 64X2 1.6GHz
* Video adapter NVIDIA® GeForce™ Go 6150
* Preloaded Vista Home Basic Version


I tried to install Ubuntu 7.04 64bit, 6.06 64bit, 6.06 32bit, Kubuntu 6.06 32bit

Bit I encountered the same following problems in all:

* It has got stuck while loading.Just after hardware check it hangs, doesn't proceed ahead.
* It is just throwing a blank screen.

I think this might be a problem due to my graphics card, but not sure. Because when I tried GParted Live CD, I had to go in after doing Forcevideo --> VESA --> 800x600

Can some one Please help...
Because I couldn't find any help from any other web online...
I'm desperate to make my Vista Box into a Tux Box...

NiMaL-TalkOut
__________________
"I believe that everything that you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going to suffer from it.
But in my mind, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Amaru Shakur
 
Old 05-26-2007, 02:31 PM   #6
fragos
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Fresno CA USA
Distribution: Ubuntu 10.10
Posts: 1,466

Rep: Reputation: 51
Strange poll to take in the Ubuntu forum. The poll misses a box for "haven't tried it" which would probably match the majority of viewers in this forum.
 
  


Reply

Tags
ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu/Demudi Live Cd loads fine, Installer version won't make the X desktop loninappleton Ubuntu 7 06-22-2012 08:21 AM
just got ubuntu live cd and install cd Paxmaster Linux - Distributions 6 03-02-2012 04:03 PM
screen goes black when trying to run ubuntu live cd BehindUsDidnt Linux - Newbie 2 09-03-2008 02:56 AM
PS/2 Mouse Messes up in Ubuntu Live version DtotheG Linux - General 0 10-14-2006 10:11 PM
unable to install or run live ubuntu CD billb333 Linux - Newbie 3 07-20-2006 01:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration