LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-03-2009, 05:21 PM   #1
gothicbob
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Birmingham / Bath Uk
Distribution: Kubuntu 8.10, Debain 4.0
Posts: 86

Rep: Reputation: 16
Fresh install error, sudo very slow, 'disk sleep'


I just reformatted and installed Kubuntu 9.04 64bit (twice actually because I got the same problem both times). It is behaving very strangely. Many of my programs hang for ~30 seconds before doing anything specifically sudo and kdesu. Doing a console login straight after a fresh install, typing "sudo echo" in the console will take ~30 seconds before asking for my password. This happens with most programs and makes it completely unusable.

I've searched alot and found people talking about corrupted /etc/hosts file, however mine seems fine. (127.0.0.1 localhost and 127.0.1.1 hostname )

When I go look at the process table, I see all the processes that are currently lagging say "disk sleep" in the CPU column, so I searched for this however I couldn't find anything very helpful. Is this a harddrive issue, some people said they had similar problems with NFS shares, however I don't have any such shares.

Any ideas what's going on? Thanks in advance.

Matthew
 
Old 08-04-2009, 10:52 AM   #2
jayeshb.work
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
a bit confusing.........

i guess you've already checked but still what is the output of
$ time sudo pwd

??

See if this helps:
http://forums.opensuse.org/install-b...leep-hang.html

Last edited by jayeshb.work; 08-04-2009 at 10:58 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fresh Minimal Debian Install, Slow Internet Performance? NickViper1024 Linux - Networking 12 12-29-2008 04:13 PM
Solaris 9/Ultra 10 - fresh install disk issues hattori.hanzo Solaris / OpenSolaris 3 05-18-2008 11:48 PM
GRUB hard disk error on fresh ubuntu RAID install dreamer.redeemer Linux - Software 6 01-30-2008 02:33 AM
FC 5 fresh install loaded disk 1&2: others? LColumbo10 Fedora 1 04-29-2006 10:31 AM
Xserver error after fresh install eviltama Debian 2 03-05-2006 03:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration