LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-24-2010, 12:30 AM   #1
bud1237
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
fresh 9.10 install reboot error no device trying to mount partition mount: can't fin


what now trying to mount partition get this error this is the partition ubuntu 9.10 is installed on and upon reboot error no device with a long string. thanks for any help


mount: can't find /dev/sda6/mnt in /etc/fstab or /etc/mtab

so now that I believe I've successfully mounted the partition how do I direct the bootloader to this partition

/dev/sda6 on /media/11076e45-e27d-470b-bb6d-6894f7809a0c type ext4 (rw,nosuid,nodev,uhelper=devkit)

Last edited by bud1237; 07-03-2010 at 06:51 PM.
 
Old 06-24-2010, 12:44 AM   #2
robotsari
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Location: boston & sf bay, depending on the day
Distribution: ubuntu, rhel, debian
Posts: 20

Rep: Reputation: 1
Hi,

Your post does not have a lot of information, and isn't worded very clearly. I'm not sure what you're asking but regardless, issues with mount, fstab and mtab are common and well documented. Before posting in the forum you should try googling.

Example query to try: ubuntu mount can't find /etc/fstab

Example results:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=283131
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.....php?t=1214041

Please read through these results and try Googling some more. When you finally hit a brick wall and can't find any more results on other forums, then feel free to post follow up questions. Be sure to be specific and include lots of details.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
busybox mount iso: "mount could not find a spare loop device" error frenchn00b Linux - General 0 01-08-2010 02:37 AM
Fresh install without killing mount point?? vonedaddy Linux - Newbie 4 01-02-2008 02:23 PM
Can't mount NFS on fresh install Sugarat Suse/Novell 1 09-26-2006 08:45 AM
mount partition from copied block device cs-cam Linux - General 0 09-23-2006 07:41 PM
installed gentoo and went to reboot and got error 17: cannot mount selected partition xaber Linux - General 1 05-31-2005 01:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration