LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Ubuntu (http://www.linuxquestions.org/questions/ubuntu-63/)
-   -   fglrx & edgy. don't work properly (http://www.linuxquestions.org/questions/ubuntu-63/fglrx-and-edgy-dont-work-properly-495836/)

kimothy 10-26-2006 03:33 PM

fglrx & edgy. don't work properly
 
Hi. I just installed Kubuntu Edgy. I also installed the fglrx drivers for the ubuntu repositories and then changed the drivers for "standard" to "proprietary" through systemsettings. After reboot, screen resolution is at "640x480@60". Had to change this to "1600x1200@85", and that works. But still the drivers don't work as i should. When i start a app, for example Kaffeine or glxgears -printfps, the terminal tells me this:

Code:

Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
video_out_opengl: compiled for BGRA output, but missing extension.
[mpeg4 @ 0xb5ae4ea4]frame skip 8
[mpeg4 @ 0xb5ae4ea4]frame skip 8

I tried "sudo aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf", but it doesn't change anything.

I have a radeon 9800 XT.

Heres my xorg.conf

Code:

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#  sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
  FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
  # path to defoma fonts
  FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
  Load "i2c"
  Load "bitmap"
  Load "ddc"
  Load "extmod"
  Load "freetype"
  Load "int10"
  Load "type1"
  Load "vbe"
  load "glx"
  load "dbe"
  load "dri"
  load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
  Identifier "Generic Keyboard"
  Driver "kbd"
  option "CoreKeyboard"
  option "XkbRules" "xorg"
  option "XkbModel" "pc105"
  option "XkbLayout" "no"
  option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
  Identifier "Configured Mouse"
  Driver "mouse"
  option "CorePointer"
  option "Device" "/dev/input/mice"
  option "Protocol" "ExplorerPS/2"
  option "ZAxisMapping" "4 5"
  option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "stylus"
  option "Device" "/dev/wacom"# Change to
  option "Type" "stylus"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
  # /dev/input/event
  # for USB
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "eraser"
  option "Device" "/dev/wacom"# Change to
  option "Type" "eraser"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
  # /dev/input/event
  # for USB
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "cursor"
  option "Device" "/dev/wacom"# Change to
  option "Type" "cursor"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
  # /dev/input/event
  # for USB
EndSection

Section "Device"
  identifier "ATI Technologies, Inc. RV350 NJ [Radeon 9800 XT]"
  boardname "ATI Radeon (fglrx)"
  busid "PCI:1:0:0"
  driver "fglrx"
  screen 0
  vendorname "ATI"
EndSection

Section "Monitor"
  identifier "DELL P991"
  vendorname "Plug 'n' Play"
  modelname "Plug 'n' Play"
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
  gamma 1.0
EndSection

Section "Screen"
  Identifier "Default Screen"
  Device "ATI Technologies, Inc. RV350 NJ [Radeon 9800 XT]"
  Monitor "DELL P991"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    depth 24
    virtual 640 480
    modes "1600x1200@85" "640x480@60"
  EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
  Identifier "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
  InputDevice "Generic Keyboard"
  InputDevice "Configured Mouse"
  InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
  InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
  InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
  Mode 0666
EndSection
Section "device" #   
  identifier "device1"
  boardname "ATI Radeon (fglrx)"
  busid "PCI:1:0:0"
  driver "fglrx"
  screen 1
  vendorname "ATI"
EndSection
Section "screen" #   
  identifier "screen1"
  device "device1"
  defaultdepth 24
  monitor "monitor1"
  SubSection "Display"
    depth 24
    modes "640x480@60"
  EndSubSection
EndSection
Section "monitor" #   
  identifier "monitor1"
  vendorname "Plug 'n' Play"
  modelname "Plug 'n' Play"
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
  gamma 1.0
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection

It's really terrible right now. Can't watch videos. It's just to slow.

Thanks for any help


All times are GMT -5. The time now is 10:28 AM.