LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-30-2009, 04:34 PM   #1
newellrp1
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
Dual GeForce Go 7900 GS SLI preventing Xorg from working.


I posted this in a another forum, but I didn't get any replies. Hopefully I will have better luck this time.

I have an Alienware Aurora m9700 laptop with dual GeForce Go 7900 GS in SLI. When I install the restricted nvidia drivers from Ubuntu 9.04's restricted drivers manager and reboot I get no graphics. I think the difficulty is that it's not configuring itself right. Here is my /var/log/Xorg.0.log

Code:

X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux gaspar 2.6.28-11-generic #42-Ubuntu SMP Fri Apr 17 01:57:59 UTC 2009 i686
Build Date: 09 April 2009  02:10:02AM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu14 (buildd@rothera.buildd) 
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed May 20 20:11:43 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) No Layout section.  Using the first Screen section.
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "Configured Monitor"
(**) |   |-->Device "Configured Video Device"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/X11/misc,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/Type1,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
	built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(II) Cannot locate a core pointer device.
(II) Cannot locate a core keyboard device.
(II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
	If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput.
(II) Loader magic: 0x3bc0
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
	X.Org Video Driver: 5.0
	X.Org XInput driver : 4.0
	X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 9

(!!) More than one possible primary device found
(--) PCI: (0@6:0:0) nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS rev 161, Mem @ 0xf9000000/16777216, 0xa0000000/268435456, 0xf8000000/16777216, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(--) PCI: (0@7:0:0) nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS rev 161, Mem @ 0xfd000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xfc000000/16777216, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) System resource ranges:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[4] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[5] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[6] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[7] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[8] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[9] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[10] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[11] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[12] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[13] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[14] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[15] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[16] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[17] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
	[18] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[19] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
	[20] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[21] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
	[22] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[23] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) "extmod" will be loaded by default.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "record" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  180.44  Mon Mar 23 15:29:02 PST 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.13.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  180.44  Mon Mar 23 15:05:32 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: 
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

 ddxSigGiveUp: Closing log
also, I don't know if this will help but here is my lspci results:

Code:
00:00.0 Memory controller: nVidia Corporation CK804 Memory Controller (rev a3)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation CK804 ISA Bridge (rev a3)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation CK804 SMBus (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a2)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a3)
00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller (rev a2)
00:04.1 Modem: nVidia Corporation CK804 AC'97 Modem (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 IDE (rev f2)
00:07.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 Serial ATA Controller (rev f3)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 Serial ATA Controller (rev f3)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCI Bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:06.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller
01:06.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
01:06.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)
01:08.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
01:0a.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. Atheros AR5001X+ Wireless Network Adapter (rev 01)
05:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 12)
06:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS (rev a1)
07:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS (rev a1)
Any ideas?
 
Old 06-16-2009, 10:49 AM   #2
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
Still having trouble? Post your xorg.conf file

Sasha
 
Old 06-23-2009, 08:09 PM   #3
newellrp1
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
so now I think my problem is that X is trying to use a non-existent CRT instead of the DFP (built in screen). Thats why I tossed in the options I did

Code:
bob@gaspar:~$ cat /etc/X11/xorg.conf
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Monitor"
    Identifier    "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Monitor        "Configured Monitor"
    Device        "Configured Video Device"
    DefaultDepth    24
    Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"
    Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
EndSection

Section "Module"
    Load    "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BusID "PCI:6:0:0"
Option "SLI" "off"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BusID "PCI:7:0:0"
Option "SLI" "off"
EndSection
gives:

Code:
X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux gaspar 2.6.28-11-generic #42-Ubuntu SMP Fri Apr 17 01:57:59 UTC 2009 i686
Build Date: 09 April 2009  02:10:02AM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu14 (buildd@rothera.buildd)
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Jun  4 23:57:36 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) No Layout section.  Using the first Screen section.
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "Configured Monitor"
(==) No device specified for screen "Default Screen".
    Using the first device section listed.
(**) |   |-->Device "Device0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
    /usr/share/fonts/X11/misc,
    /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    /usr/share/fonts/X11/Type1,
    /usr/share/fonts/X11/100dpi,
    /usr/share/fonts/X11/75dpi,
    /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(II) Cannot locate a core pointer device.
(II) Cannot locate a core keyboard device.
(II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
    If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput.
(II) Loader magic: 0x3bc0
(II) Module ABI versions:
    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    X.Org Video Driver: 5.0
    X.Org XInput driver : 4.0
    X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 7

(!!) More than one possible primary device found
(--) PCI: (0@6:0:0) nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS rev 161, Mem @ 0xf9000000/16777216, 0xa0000000/268435456, 0xf8000000/16777216, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(--) PCI: (0@7:0:0) nVidia Corporation GeForce Go 7900 GS rev 161, Mem @ 0xfd000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xfc000000/16777216, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) System resource ranges:
    [0] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [1] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [2] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [3] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [4] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [5] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [6] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [7] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [8] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [9] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [10] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [11] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [12] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [13] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [14] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [15] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [16] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [17] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [18] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [19] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [20] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [21] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [22] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [23] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(II) "extmod" will be loaded by default.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "record" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  180.44  Mon Mar 23 15:29:02 PST 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.13.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  180.44  Mon Mar 23 15:05:32 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is:
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(II) resource ranges after probing:
    [0] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [1] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [2] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [3] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [4] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [5] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [6] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [7] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [8] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [9] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [10] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [11] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [12] -1    0    0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
    [13] -1    0    0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
    [14] -1    0    0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
    [15] -1    0    0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
    [16] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [17] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [18] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [19] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [20] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [21] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
    [22] -1    0    0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
    [23] -1    0    0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(II) NVIDIA(0): Creating default Display subsection in Screen section
    "Default Screen" for depth/fbbpp 24/32
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"
(**) NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
(**) NVIDIA(0): Option "SLI" "off"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) NVIDIA(0): NVIDIA SLI disabled.
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0):     enabled.
(II) NVIDIA(GPU-0): No display devices connected; falling back to: CRT-0
(WW) NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-0
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 7900 GS (G71) at PCI:6:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 262144 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.71.22.26.11
(II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 7900 GS at
(--) NVIDIA(0):     PCI:6:0:0:
(--) NVIDIA(0):     CRT-0
(--) NVIDIA(0): CRT-0: 350.0 MHz maximum pixel clock
(WW) NVIDIA(0): Unable to find any of the requested display device "DFP-0" in
(WW) NVIDIA(0):     the list of available display devices "CRT-0".
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(==) NVIDIA(0):
(==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
(==) NVIDIA(0):     will be used as the requested mode.
(==) NVIDIA(0):
(EE) NVIDIA(0): The requested configuration of display devices (CRT-0) in
(EE) NVIDIA(0):     MetaMode "nvidia-auto-select" is not supported on this
(EE) NVIDIA(0):     GPU.
(WW) NVIDIA(0):
(WW) NVIDIA(0): Unable to validate any modes; falling back to the default mode
(WW) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select".
(WW) NVIDIA(0):
(EE) NVIDIA(0): The requested configuration of display devices (CRT-0) in
(EE) NVIDIA(0):     MetaMode "nvidia-auto-select" is not supported on this
(EE) NVIDIA(0):     GPU.
(EE) NVIDIA(0): Unable to use default mode "nvidia-auto-select".
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "wfb"
(II) UnloadModule: "fb"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support
     at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

 ddxSigGiveUp: Closing log
 
Old 06-23-2009, 08:36 PM   #4
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
In your 'Screen' section, on the 'device' line, you are referring to video devices which do not exist:

Code:
Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Monitor        "Configured Monitor"
    Device        "Configured Video Device"
    DefaultDepth    24
    Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"
    Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
EndSection

Section "Module"
    Load    "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BusID "PCI:6:0:0"
Option "SLI" "off"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BusID "PCI:7:0:0"
Option "SLI" "off"
EndSection
That may help, if you fix that; but you could probably use some more options in there too, as that sounds like a pretty decent/hi-tech system

Auto-configure tools for xorg.conf almost NEVER do a perfect job.

Sasha

Last edited by GrapefruiTgirl; 06-23-2009 at 08:36 PM. Reason: omitted a [
 
  


Reply

Tags
nvidia, sli


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA GeForce SLI mode under Linux pakus Linux - Hardware 2 11-04-2009 08:23 PM
Drivers for XPS M1710 laptop - Nvidia Geforce GTX 7900 GO Lorenkia Linux - Newbie 3 03-31-2007 12:36 PM
need help with graphics driver. nvidia Geforce 7900. Krimp Linux - Newbie 3 02-19-2007 04:01 PM
help with 939chip, A8N-SLI Premium board and 6800XT SLI cards and linux lleb Linux - General 11 09-08-2006 02:17 AM
Setting up Dual Monitors on GeForce 6600GT dual DVI card. monkiidansu Linux - Hardware 1 09-29-2005 03:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration