LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-10-2007, 07:16 PM   #1
burnsah
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unhappy "Detecting Hardware for CD-ROM Drive" hangs on alt install for 6.10


I am attempting to install 6.10 on a system with a single sata drive (promise chipset) and the install hangs as stated in the subject line once it gets to loading module trm290 for ide chipset support. This happens whether or not i put the "noapic nolapic acpi=off" flags when booting the install. (I'm not sure if those are relevant to my situation).
 
Old 01-11-2007, 12:25 PM   #2
Lord Ghost
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 68

Rep: Reputation: 15
I'm sure someone with a better brain than I for flags can support or debunk this idea, but shouldn't there be a flag that passes noide to the kernel at boot time?

That perhaps could resolve the situation.

Also, a quick Google brought up several articles stating an issue in Edgy for not being able to see beyond channel 4 (ie, if you have multiple connections on the motherboard, you might want to try another and see if that resolves the issue).

Hope this weak reply helps, and if not, perhaps gives you the needed bump for someone more skilled to take notice.

Cheers,
Lord Ghost
 
  


Reply

Tags
edgy, install, sata, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu hangs on "Loading hardware drivers" during install.. help! sherwinan Ubuntu 9 01-21-2009 02:19 PM
U-Dapper boot hangs on "installing hardware drivers" Simon Bridge Linux - Hardware 1 01-13-2007 04:47 AM
Initializing hardware hangs after "yum update kernel-smp.x86_64" jandersonlee Fedora - Installation 1 03-14-2006 09:39 PM
Suse 10 Yast "hardware info" hangs on braille suguru Linux - Hardware 1 12-22-2005 01:35 AM
"Detecting new hardware" on verbose startup and then hangs LinuxLola Linux - Newbie 1 09-04-2005 09:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:34 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration