LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-30-2005, 04:08 PM   #1
howarddevore
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: not sure yet
Posts: 115

Rep: Reputation: 15
browser displaying localhost pages in code


hi there,
I 've been playing around with apache, and on Ubuntu the http://localhost index.html will only display in a browser as code, as if in an editor. I've been googling and looking this up, but am coming up lank; does anyone have any ideas what might be wrong? I've reinstalled apache2 so its pretty much a basic install of that, with the exception of the index.html

thanks in advance,
howard
 
Old 07-30-2005, 05:46 PM   #2
titanium_geek
Senior Member
 
Registered: May 2002
Location: Melbourne Australia
Distribution: it died/ macosx
Posts: 2,478

Rep: Reputation: 50
sounds like a html problem to me... could you post the code between [ code ] [/ code ] tags (minus spaces in the tags) and I'll check it out. or, can you upload it to a website and test it out?

titanium_geek
 
Old 07-30-2005, 08:57 PM   #3
howarddevore
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: not sure yet
Posts: 115

Original Poster
Rep: Reputation: 15
the html code came from my testing webspace, so it works, and I'm now back to the problem of getting 'connection refused' and 'could not connect' in firefox and opera.
It looks ok if i open it with nvu, now that I've got it a .css file sat in the same directory, but once again, no apache!

I'll keep chipping away at it for a bit...
 
Old 07-30-2005, 09:22 PM   #4
howarddevore
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: not sure yet
Posts: 115

Original Poster
Rep: Reputation: 15
apache make_sock

I've just reinstalled apache2, and have the same could not connect problem.

Also 'sudo apachectl start' always gives me:
apachectl : command not found.

Is it possible that i have not fully installed apache?

when i searched for 'apache' an found the binary, I cd'd there adn tried:

/usr/sbin$ apache2

which brought up this:

(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address [::]:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs

Can you tell me what this is saying?

Many thanks in advance, I'm googling as well as asking!

howard
 
Old 07-31-2005, 09:14 AM   #5
howarddevore
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: not sure yet
Posts: 115

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok, just as a follow up, I fixed by reinstalling ubuntu afresh.
I've now got nice .swf embedded web page displaying under localhost.
Good job the hdd didn't have anything precious on it!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Displaying GML in Konqueror browser TechiePerson Linux - Software 0 12-12-2004 12:40 PM
Apache displaying only blank pages? punker22 Linux - Software 4 05-03-2004 05:36 PM
connected ..but not getting pages in browser metoome Linux - Networking 2 03-06-2004 12:07 AM
pointing browser to localhost??? asiatrek Linux - Networking 2 05-22-2002 08:52 AM
Displaying custom error pages charliecb2 Linux - Newbie 1 03-09-2002 08:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration